Articole despre "adr centru proiecte imm"

Rezultatele 1 - 7 din 7 (0.281 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Strategie privind utilizarea surselor regenerabile de energie

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 00:22

Regiunea Centru va beneficia, pana la sfarsitul anului viitor, de o strategie pentru utilizarea surselor regenerabile de energie, in cadrul proiectului RenERg EuReg, finantat de Comisia Europeana, in care sunt implicati 11 parteneri romani si germani.
In acest sens, Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru a organizat, marti, la Alba Iulia, o dezbatere publica pe tema resurselor regenerabile de energie, la care au participat partenerii proiectului, dar si factori de decizie din Regiunea Centru si actori regionali cu activitate relevanta in acest domeniu.

Principala tema de discutie a celor prezenti a fost definitivarea analizei SWOT a sectorului energiilor regenerabile din Regiunea Centru. Pe parcursul acestui an, ADR Centru si partenerii proiectului RenERg EuReg au elaborat patru analize care au urmarit sa identifice aspecte privind potentialul surselor regenerabile de energie in Regiunea Centru, nevoile IMM-urilor din regiune, corelate cu utilizarea surselor regenerabile de energie, oferta de sprijin pentru cercetare, inovare si transfer tehnologic, precum si programele de finantare existente pentru domeniul energiei.

Aceste analize au oferit informatiile necesare pentru fundamentarea analizei SWOT a sectorului energiilor regenerabile si pentru definirea unor prioritati regionale si actiuni care sa urmareasca in egala masura interesele si nevoile sectorului public, dar si pe cele ale mediului de afaceri. 'Pornind de la analiza SWOT vom putea stabili ...

Actualitate / universitate249 vizite[ AGERPRES ]

Peste 21 de milioane de lei pentru IMM-uri

Marti, 18 August 2009, ora 14:39

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru a anuntat, luni, ca in Regiunea Centru s-a incheiat procesul de contractare pentru primul apel de proiecte finantate de REGIO pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor. La ADR Centru, care are rolul de Organism Intermediar pentru absorbtia fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional, au fost semnate 76 de contracte pentru finantarea microintreprinderilor. Au fost, astfel, puse la dispozitia beneficiarilor peste 21,3 milioane de lei, pentru derularea unor proiecte in valoare totala de peste 37,8 milioane de lei.

In prezent, se asteapta lansarea unui nou apel de cereri de proiecte pe acest domeniu. In Regiunea Centru, care cuprinde judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, au fost depuse pe domeniul 4.3 "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor" 169 de proiecte. Acesta a fost cel mai mare numar de astfel de proiecte depuse la nivel national, dintre toate regiunile de dezvoltare. Pentru aceasta prima sesiune de cereri de proiecte, Regiunea Centru beneficiaza pe parcursul a sapte ani de 4,3 milioane de euro, fonduri disponibile pentru finantarea celor mai bune proiecte depuse de catre intreprinzatorii privati din regiune.

Procesul de contractare al acestor proiecte a demarat in martie 2009, fiind semnate 76 de contracte cu beneficiari din toate judetele regiunii. Din numarul total de cereri de finantare care au trecut de toate etapele de evaluare si selectie, respectiv 90 de ...

Business / productie130 vizite[ AGERPRES ]

Saptamana Europeana a IMM-urilor, marcata de ADR Centru

Marti, 05 Mai 2009, ora 13:34

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru prezinta potentialilor beneficiari de fonduri nerambursabile, prin programul REGIO, oportunitatile de finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii, preocupare intensificata in aceasta perioada, intre 5 si 10 mai, cand Uniunea Europeana a lansat Saptamana Europeana a IMM-urilor. Agentia deruleaza, la nivelul Regiunii Centru, formata din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, mai multe programe cu finantare nerambursabila din fonduri publice europene, se arata intr-un comunicat dat, luni, publicitatii.

Cel mai important in acest moment dintre respectivele programe, cu relevanta regionala, este Programul Operational Regional. Regiunii Centru i-au fost alocate, prin Programul Operational Regional - REGIO, peste 483 de milioane de euro. Distributia fondurilor se realizeaza prin 6 Axe Prioritare ale Programului Operational Regional. Incepand cu anul 2007, ADR Centru, in calitate de organism intermediar pentru programul REGIO, a desfasurat o activitate sustinuta de informare si publicitate. Avand in vedere toate aspectele activitatii ADR Centru, au fost depuse pana in 24 aprilie un numar de 288 de proiecte si 9 planuri integrate de dezvoltare urbana, pentru finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional.

Dintre acestea, au fost contractate pana in prezent 23 de proiecte si au fost respinse un numar de 130. Celelalte cereri de finantare se afla in diverse stadii de evaluare. Pentru a asigura ...

Actualitate / stiri Actualitate146 vizite[ AGERPRES ]

Saptamana Europeana a IMM-urilor, marcata de ADR Centru

Luni, 04 Mai 2009, ora 22:44

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru prezinta potentialilor beneficiari de fonduri nerambursabile, prin programul REGIO, oportunitatile de finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii, preocupare intensificata in aceasta perioada, intre 5 si 10 mai, cand Uniunea Europeana a lansat Saptamana Europeana a IMM-urilor.

Agentia deruleaza, la nivelul Regiunii Centru, formata din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, mai multe programe cu finantare nerambursabila din fonduri publice europene, se arata intr-un comunicat dat, luni, publicitatii.

Cel mai important in acest moment dintre respectivele programe, cu relevanta regionala, este Programul Operational Regional. Regiunii Centru i-au fost alocate, prin Programul Operational Regional - REGIO, peste 483 de milioane de euro. Distributia fondurilor se realizeaza prin 6 Axe Prioritare ale Programului Operational Regional.

Incepand cu anul 2007, ADR Centru, in calitate de organism intermediar pentru programul REGIO, a desfasurat o activitate sustinuta de informare si publicitate. Avand in vedere toate aspectele activitatii ADR Centru, au fost depuse pana in 24 aprilie un numar de 288 de proiecte si 9 planuri integrate de dezvoltare urbana, pentru finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional. Dintre acestea, au fost contractate pana in prezent 23 de proiecte si au fost respinse un numar de 130. Celelalte cereri de finantare se afla in diverse stadii de evaluare.

Pentru a ...

Actualitate / stiri Actualitate141 vizite[ AGERPRES ]

Bani pentru IMM-uri din regiunea Centru

Vineri, 20 Martie 2009, ora 11:39

Primele 16 contracte de finantare prin fonduri structurale nerambursabile, in suma de peste 3,2 milioane de lei, pentru microintreprinderi din Regiunea Centru au fost semnate joi la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru, din Alba Iulia. Cele 16 firme provin din Alba, Mures si Sibiu, cate patru, respectiv cate doua din Brasov si Covasna. Cu o valoare totala de peste 5,6 milioane de lei, cele 16 proiecte primesc ca finantare nerambursabila peste 3,2 milioane de lei.

Alte 65 de proiecte ramase in contractare sunt in faza de verificare, urmand a fi semnate si aprobate pentru finantare pana la sfarsitul lunii aprilie. 'Practic, din acest moment, prin aprobarea acordarii prefinantarii, banii europeni vor fi folositi pentru impulsionarea activitatii microintreprinderilor care au depus proiecte eligibile', a declarat Simion Cretu , director general al ADR Centru. La nivelul Regiunii Centru au fost depuse spre finantare, in cursul anului trecut, un numar de 169 de proiecte in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile prin Programul REGIO, ceea ce a reprezentat cel mai mare numar de proiecte de acest gen depuse la nivel national.

Toate aceste proiecte au fost atent evaluate de catre expertii ADR Centru si evaluatori independenti, rezultand un numar de 89 de proiecte selectate spre finantare. Aceste proiecte au fost depuse spre finantare pe Domeniul Major de Interventie 4.3 - 'Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor', din cadrul Programului Operational ..

Actualitate / stiri Actualitate179 vizite[ AGERPRES ]

ADR Centru, partener in cinci proiecte internationale

Sambata, 24 Ianuarie 2009, ora 00:59

Factorii de decizie din Regiunea Centru au aprobat, vineri, in cadrul primei sedinte din 2009 a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Centru, participarea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru in cinci proiecte internationale.

Membrii CDR Centru au aprobat, astfel, participarea ADR Centru ca partener in proiectul "Politici pentru imbunatatirea proceselor din domeniul software pentru IMM-uri/ EuroSPI for SMEs". Proiectul are o valoare totala estimata de 2 milioane de euro, din care bugetul alocat ADR Centru este de 190.000 de euro. Contributia ADR Centru, aferenta bugetului propriu in cadrul acestui proiect, este de 3.800 de euro.

ADR Centru va participa, de asemenea, in proiectul NutritioNet "Retea interregionala pentru alimentatie sanatoasa", care are drept scop imbunatatirea politicilor locale si regionale in domeniul industriei alimentare. Bugetul total al proiectului este estimat la 2,5 milioane de euro, pentru o perioada de 36 de luni, din care ADR Centru va beneficia de 200.000 de euro, avand o cofinantare proprie de 2 %, respectiv 4.000 de euro.

Un alt proiect de participare este "Realizarea eco-inovarii prin schimb la nivel de politici -GEEP" , initiat de catre Centrul de Cercetari din Casaccia (Italia). Bugetul total al proiectului este de 1,9 milioane de euro, pentru 36 de luni, ADR Centru urmand a primi 185.000 de euro, din care contributia proprie este de 3.700 de euro. O alta participare ca partener a ADR Centru este in proiectul ...

Actualitate / universitate207 vizite[ AGERPRES ]

ADR Centru, partener in cinci proiecte internationale

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 21:38

Factorii de decizie din Regiunea Centru au aprobat, vineri, in cadrul primei sedinte din 2009 a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Centru, participarea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru in cinci proiecte internationale.

Membrii CDR Centru au aprobat, astfel, participarea ADR Centru ca partener in proiectul "Politici pentru imbunatatirea proceselor din domeniul software pentru IMM-uri/ EuroSPI for SMEs". Proiectul are o valoare totala estimata de 2 milioane de euro, din care bugetul alocat ADR Centru este de 190.000 de euro. Contributia ADR Centru, aferenta bugetului propriu in cadrul acestui proiect, este de 3.800 de euro.
ADR Centru va participa, de asemenea, in proiectul NutritioNet "Retea interregionala pentru alimentatie sanatoasa", care are drept scop imbunatatirea politicilor locale si regionale in domeniul industriei alimentare.

Bugetul total al proiectului este estimat la 2,5 milioane de euro, pentru o perioada de 36 de luni, din care ADR Centru va beneficia de 200.000 de euro, avand o cofinantare proprie de 2 %, respectiv 4.000 de euro.

Un alt proiect de participare este "Realizarea eco-inovarii prin schimb la nivel de politici -GEEP" , initiat de catre Centrul de Cercetari din Casaccia (Italia). Bugetul total al proiectului este de 1,9 milioane de euro, pentru 36 de luni, ADR Centru urmand a primi 185.000 de euro, din care contributia proprie este de 3.700 de euro.

O alta participare ca partener a ADR Centru este in proiectul ..

Business / IMM284 vizite[ AGERPRES ]


Cele mai citite stiri
Motul din Arizona s-a intors acasa pentru totdeauna
Motul din Arizona s-a intors acasa pentru totdeauna. In jurnalul de calatorie "De pe Muntele Gaina ...
Rupere de nori in comuna Pianu: O masina a fost luata de ape. La Alba Iulia, mai multe gospodarii au fost inundate
Mai multe strazi principale si secundare din Alba Iulia s-au inundat, vineri, dupa o ploaie ...
LIVE-VIDEO: Imagini de COSMAR dupa viitura de la Bucerdea si Cricau. Mai multe persoane, la spital in stare de soc
Oamenii din Bucereda Vinoasa si Cricau trec printr-un adevarat cosmar. Viitura le-a distrus ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor