Atentatul cu bomba la sinagoga din Alba Iulia, din 1938. Cum a dosit Politia toate probele si a ingropat tragedia: "Luati contact imediat cu oficiile de cenzura"

Sursa: Adevarul
Sambata, 31 Octombrie 2015, ora 02:52
123 citiri
Incarcatura era programata sa explodeze intr-o sambata dimineata, cand sinagoga ar fi trebuit sa fie plina de credinciosi, dar nu s-a intimplat asa."Instigatorii au revenit sambata noaptea si au resetat ceasul bombei pentru duminica dimineata, cand a explodat la ora 7.15", se arata in lucrarea "Istoria comunitatii evreiesti din Alba Iulia", scrisa de Ana-Maria Caloianu.
Explozia a afectat zidul, mobilierul, candelabrele, dar nicio persoana nu a avut de suferit. Asta, pentru ca slujba s-a tinut ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.