Cele mai vechi strazi din Alba Iulia, dupa Marea Unire. Arterele purtau numele unor personalitati culturale si istorice, membri ai casei regale, generali

Sursa: Alba24.ro
Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 08:10
65 citiri
Istoria se regaseste aproape la fiecare pas in unele zone ale orasului Alba Iulia. Semnificatii legate de Marea Unire, dar si alte momente importante sunt pastrate si in denumirile unor strazi. Dupa Marea Unire de la 1918, alegerea numelor pe care sa le poarte strazile din Alba Iulia a cazut in sarcina profesorilor de la primul liceu romanesc din Transilvania. Unele au ramas cu aceeasi denumire pana in prezent, altele au fost modificate in vremea regimului comunist, dar si dupa 1989.

In 3 ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.