Credinciosii saluta cu "Hristos a Inviat!", pana la Inaltarea Domnului. De unde provine numele celei mai importante sarbatori din an

Sursa: Alba24.ro
Duminica, 12 Aprilie 2015, ora 11:10
143 citiri
Pastele crestin, cea mai importanta sarbatoare de peste an, are o durata de 40 de zile. In aceasta perioada credinciosii spun salutul evlavios care marcheaza sarbatoarea Pastelui "Hristos a Inviat!", si se raspunde "Adevarat a Inviat!".

Salutul traditional va fi pe buzele crestinilor pana la sarbatoarea Inaltarii Domnului, care se celebreaza intr-o zi de joi, pe data de 21 mai.

Citeste si MESAJE de PASTE 2015: Felicitari, urari si ganduri frumoase pentru prieteni, familie si colegi, de ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.