Cum desfiinta I.L. Caragiale Romania intr-un articol veninos publicat in 1907 la Viena: "Patria bacsisului si a hatirului"

Sursa: Adevarul
Joi, 13 Aprilie 2017, ora 04:04
51 citiri
Marele scriitor Ion Luca Caragiale publica in urma cu mai bine de 100 de ani, in ziarul "Die Zeit" din Viena, un articol care surprindea realitatile romanesti ale vremurilor respective. Era anul 1907, care a ramas in istorie mai ales prin Rascoala taraneasca care a facut mii de victime in randul populatiei de la sate nemultumita de conditiile de trai. Marele scriitor Ion Luca Caragiale a publicat in acel an un articol in publicatia "Die Zeit" din Viena. Sub titlul "1907, din primavara pana-n ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.