FOTO Suferintele taranului roman din Ardeal sub "papucul" austriacului si biciul nobilului maghiar: de la prinderea in jugul vitelor, la mersul pe "calea vacii"

Sursa: Adevarul
Joi, 16 Aprilie 2015, ora 12:32
115 citiri
Intre 1703- 1711 a avut loc Rascoala antihabsburgica din Ungaria si Transilvania, condusa de Francisc Rakoczi II (rascoala curutilor impotriva lobontilor). Romanii din Ardeal, saturati de atatea stapaniri straine, au simpatizat cu miscarea curutilor.
Decaderea orasului Alba Iulia
Dupa infrangerea curutilor, prin tradarea de la Satu Mare din anul 1711, habsburgii victoriosi s-au napustit asupra orasului Alba Iulia, care si-a pierdut statutul de capitala a Principatului Transilvaniei, pe care il ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.