FOTO: Un exemplar de abecedar unicat, cu caractere chirilice, din 1792, exponatul lunii septembrie la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia

Sursa: Alba24.ro
Marti, 06 Septembrie 2016, ora 08:11
46 citiri
Muzeul National al Unirii a prezentat marti, 6 septembrie, exponatul lunii. Este vorba despre un exemplar de bucoavna, carte scrisa cu caractere chirilice si restaurata recent.

Abecedarele din care invatau sa scrie si sa citeasca copiii din secolele anterioare purtau numele de bucovane. Primul astfel de manual a aparut in anul 1699, la Alba Iulia, fiind tiparit de mesterul Mihai Istvanovici.

Bucovanele tiparite in vechime propuneau spre invatare alfabetul chirilic folosit in spatiul romanesc ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.