Sigismund Bathory si planul unei Dacii unguresti - principele hulit al Transilvaniei sau artizanul primei Uniri a celor trei Tari Romane?

Sursa: Adevarul
Luni, 01 Iunie 2015, ora 03:00
62 citiri
De patru ori principe al Transilvaniei(mai 1581 - 1597; august 1598 - martie 1599; februarie - august 1601; 1602), Sigismund Bathory este unul dintre personajele cele mai controversate ale istoriei Principatelor Romane. "In mare parte, aceasta controversa se datoreaza si faptului ca a abdicat de trei ori la rand, numar neobisnuit de mare pentru un monarh fara prea mari realizari in vreunul din acele planuri care pot revolutiona si prin acestea sa fi fost pus in acele situatii, incat pentru a ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.