Traditii si obiceiuri de Sfintii Trei Ierarhi, Vasile, Grigore si Ioan: Cine va lucra in aceasta zi, nu-i va merge bine "in ale casei"

Sambata, 30 Ianuarie 2016, ora 15:30
39 citiri
Traditii si obiceiuri de Sfintii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore Teologul si Ioan Gura de Aur. Potrivit credintei populare in 30 ianuarie, de sarbatoarea Sfintiilor Trei Ierarhi, nu este bine sa muncesti.

La sate se obisnuieste ca in aceasta zi de sarbatoare inchinata celor trei sfinti sa se faca praznice de pomenire a mortilor din familiile credinciosilor, iar fetele tinere se roaga si tin post o avea o casnicie fericita. Tot traditia populara mai spune ca cine va lucra in aceasta zi, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.


Ziarul Unirea