Opinia Economica : Euro nu a scazut sub 4,76 lei

   

un material de Radu Georgescu
Cursul euro a scazut de a 4,7625 la 4,7601 lei, intr-o sedinta in care tranzactiile s-au realizat in culoarul 4,759 - 4,766 lei, cele de la ora 14:00 efectuandu-se la 4,761 lei.

Presiunile depreciative asupra leului se vor mentine, asa cum o arata si ultima minuta a ultimei sedinte de politica monetara a BNR, care s-a desfasurat in 15 mai. Membrii CA al BNR considerau ca"in conditiile continuarii deteriorarii pozitiei externe a economiei, evolutia lui (a cursului de schimb leu/euro, n.red.) viitoare ramane preocupanta din perspectiva inflatiei si a increderii in moneda nationala, mai ales in ipoteza unei schimbari bruste a sentimentului pietei financiare internationale si/sau a modificarii perceptiei asupra riscului asociat economiei/pietei financiare locale".

Aprecierea monedei americane fata de cea unica a produs o crestere a cursului acesteia de 4,2638 la 4,2755 lei, cotatiile din piata urcand la 4,268 - 4,279 lei.

Moneda elvetiana se aprecia la 1, ...citeste toata stirea
Joi, 23 Mai 2019, ora 20:22
Sursa: Opinia Transilvana

Opinia Transilvana
Cele mai citite stiri
VIDEO| Tur de forta al neamtului RETTER pe autostrada Sebes-Turda, lotul 2: In 2 saptamani s-au ridicat grinzile la 7 supratraversari
Neamtul RETTER care conduce firma cu acelasi nume a facut un adevarat tur de forta pe autostrada ...
VIDEO: S-a suprabetonat complet podul peste raul Mures, una dintre cele mai importante structuri de pe autostrada Sebes-Turda, lotul 1
Dupa mai bine de 8 luni de cand a fost ridicata si montata ultima grinda la podul peste raul Mures ...
FOTO: Un barbat a amenintat ca se arunca de la etajul 7 daca "domnul presedinte Dragnea" nu este eliberat din puscarie
Un barbat a amenintat ca se arunca de la etajul 7 daca "domnul presedinte Dragnea" nu este eliberat ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor