Nunta la Monaco: Ceremonie fastuoasa, mireasa a plans (Galerie foto)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 02 Iulie 2011, ora 20:26
27820 citiri
Nunta la Monaco: Ceremonie fastuoasa, mireasa a plans (Galerie foto)
Foto: Daily Mail

Printul Albert de Monaco s-a casatorit, sambata dupa-amiaza, cu Charlene Wittstock, intr-o ceremonie reigioasa fastuoasa.

Ziare.com v-a prezentat LIVE TEXT si VIDEO nunta princiara. Vezi mai jos cele mai importante momente

20.15 - Cuplul princiar a ajuns la Palat. Cei doi mai au in program o fotografie oficiala si, incepand cu ora 22.30, dineul oficial si balul, care vor avea loc la Opera Garnier si pe terasa faimosului Casino din Monaco. Mireasa se va schimba intr-o alta rochie Armani, din sifon de matase crem, cu umerii goi si trena - o varianta mai relaxata a rochiei de la casatoria religioasa. Miezul noptii va marca incheierea celor trei zile de ceremonii, printr-un spectacol de artificii.

20.00 - La iesirea din biserica, proaspetii insuratei se mai saruta inca o data, dupa care pornesc inapoi spre Palat, unde ii asteapta o impresionanta petrecere de nunta.

19.45 - Printesa Charlene ii ofera buchetul de nunta Fecioarei, la biserica Sainte Devote. Tanara sotie nu-si mai poate retine lacrimile, emotionata la auzul cantecelor religioase de care rasuna biserica.

19.34 - Mirii traverseaza orasul intr-un automobil hibrid Lexus decapotabil, pana la biserica Sainte Devote, unde printesa isi va depune buchetul. Pe traseu sunt sute de persoane care ii saluta si flutura stegulete.

19.31 - Printul Albert si printesa Charlene de Monaco se infatiseaza, pentru prima data ca sot si sotie, poporului monegasc. Cei 3.500 de invitatii ii aplauda indelung si arunca cu petale de trandafiri albi.

19.30 - Mirii ies din biserica improvizata in curtea Palatului. Intreaga congregatie este in picioare.

19.20 - Cei doi printi se retrag in interiorul Palatului, unde semneaza registrul de casatorie.

19.10 - Ceremonia religioasa se incheie cu o rugaciune pentru miri.

18.54 - Proaspetii casatoriti au schimbat un mic sarut spre finalul ceremoniei.

18.30 - Cei doi miri au spus DA. Au facut schimb de verighete si si-au jurat dragoste.

18.23 - Rochia printesei Charlene este, intr-adevar, creata de Giorgio Armani. A fost nevoie de 2.500 de ore pentru a termina broderia si a o decora cu cristale si perle. A fost nevoie de 130 de metri de matase, 40.000 de cristale Swarovski, 20.000 de perle ovale si 30.000 de "pietre in culori aurii", a anuntat Palatul, potrivit AFP. Voalul a necesitat si el 100 de ore de munca si 20 de metri de tul de matase.

Albert poarta uniforma de vara a garzilor Palatului Monaco, cu manecile brodate cu fruze de stejar si maslin si nasturi de aur cu monograma.

18.20 - Un moment de intimitate intre cei doi miri: Albert s-a intors catre mireasa sa si i-a facut cu ochiul. Charlene i-a intors un zambet sfios. Observatorii remarca privirea trista a printesei.

18.00 - Incepe casatoria religioasa. Cei doi miri se afla in fata preotilor, zambitori si emotionati. Excelenta sa, Monseniorul Bernard Barsi, Arhiepiscop de Monaco, oficiaza.

17.58 - A sosit mireasa, Charlene Wittstock, intr-o eleganta rochie alba, cu o trena foarte lunga. Rochia are umerii descoperiti si o croiala simpla, care ii pune in valoare trupul. Si-a strans parul intr-un coc prins cu o bareta cu diamante, si un voal lung o acopera din cap pana in picioare. Este condusa de tatal sau si sapte fetite poarta cosuri cu petale de flori in urma sa.

17.56 - Printul Albert de Monaco, imbracat intr-un costum alb accesorizat cu decoratii, a sosit. Cele doua surori ale sale si-au ocupat cu putin timp in urma locurile in primul rand de scaune, in fata altarului.

17.50 - A sosit presedintele francez Nicolas Sarkozy, neinsotit de sotia Carla, care este insarcinata.

17.30- Cateva vedete: Roger Moore, Michelle Yeoh. Sunt prezenti si trei designeri de moda: Roberto Cavalli, Karl Lagerfeld si Giorgio Armani, care ar fi creat tinuta printesei Charlene.

17.15- Principesa Margareta a Romaniei este eleganta, intr-un costum taior galben deschis, cu palarie cu boruri late, de aceeasi culoare. Sotul ei, Printul Radu, este imbracat in grac gri deschis.

17.05 - Au inceput sa soseasca celebritatile, aduse la marginea covorului de limuzine de lux. Printre acestia, Ilie Nastase, elegant in frac si partenera sa, in negru, si Nadia Comaneci, insotita de sot. Intrarea artistului Jean Michel Jarre a fost aplaudata, dupa ce acesta a tinut, vineri seara, un concert in aer liber senzational, oferit de cuplul princiar tuturor supusilor din Monaco.

16.50 - In fata Palatului au fost asezate scaune si ecrane uriase, unde primii dintre cei 3.500 de monegasci invitati incep sa-si ocupe locurile.

16.45 - Oaspetii au inceput sa ajunga la Palat, in tinuta de ocazie. Doamnele poarta costum taior sau rochie si palarie, si domnii sunt invesmantati in frac. Invitatii coboara din autobuze si microbuze, si se indreapta, pe covorul rosu, inspre curtea interioara a Palatului.

Casatoria civila a avut loc vineri, punand capat speculatiilor ca nunta s-ar putea anula in ultimul moment. Speculatii alimentate si de informatiile din presa care aratau ca fosta inotatoare sud-africana ar fi incercat, chiar cu cateva zile inainte de nunta, sa fuga in tara sa de origine si sa renunte la tot.

Nunta printului Albert de Monaco, pe punctul de a nu mai avea loc - vezi motivul

Intregul principat freamata de emotie. Personalitati din intreaga lume, printre care Karl Lagerfeld, Giorgio Armani, Richard Branson, Desmond Tutu, Printesa Carolina si sotul sau, Printesa Stephanie si Virginia McKenna, sunt prezente la Monaco, pentru fastuosul eveniment.

Romania este reprezentata de Principesa Margareta, Principele Radu, Ilie Nastase si Nadia Comaneci cu sotul sau. Acestia vor purta tinute create de Alexandru Ciucu si Catalin Botezatu.

Casatoria civila

Primele doua zile ale nuntii s-au desfasurat fara incidente. Evenimentul a inceput de joi, cu un concert sustinut de formatia Eagles si un cocktail.

Vineri, cei doi logodnici si-au unit destinele in ceremonia civila. Albert de Monaco si Charlene s-au casatorit civil in Sala Tronului, dupa care au mers in Piata Centrala din fata palatului, unde mii de locuitori i-au asteptat, unii pentru a-i felicita, iar altii doar ca sa vada cum arata mirii. Pe seara, cei doi si invitatii lor au participat la un concert sustinut de Jean Michel Jarre.

Nunta lui Kate si William, pusa in umbra de cea a lui Albert de Monaco?

Programul ceremoniilor

Ziua cu cele mai mari emotii a fost sambata, cand a avut loc ceremonia religioasa, in aer liber. Aceasta a inceput la ora 17:00 in gradina principala a Palatului. La marele eveniment au participat 4.300 de invitati, iar locuitorii din Monaco i-au putut urmari pe miri pe ecrane uriase amplasate in tot orasul. In timpul ceremoniei religioase au cantat soprana Renee Fleming si tenorul Andrea Bocelli.

Nunta se incheie seara cu dineul oficial organizat pe terasele din fata cazinoului din Monaco.

In ceea ce priveste meniul de la nunta, acesta nu a ajuns la urechile presei, insa se stie ca pestele ce va fi servit la masa va fi pescuit sambata dimineata de familiile de pescari din principat, tot meniul avand o puternica aroma mediteraneana.

Toate ingredientele folosite de celebrul bucatar Alain Ducasse si de cele 350 de ajutoare ale sale vor fi locale, Albert al II-lea fiind si un ecologist convins.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#nunta print Albert Monaco, #Nunta Albert Charlene, #printul Albert de Monaco, #Nunta regala Monaco , #nunta