Dancila promite ALDE liste comune la parlamentare. Disidentii il anunta pe Tariceanu ca a pierdut partidul

Miercuri, 18 Septembrie 2019, ora 21:29
5474 citiri
Dancila promite ALDE liste comune la parlamentare. Disidentii il anunta pe Tariceanu ca a pierdut partidul
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Viorica Dancila a declarat ca vor ramane aceleasi nominalizari pentru portofoliile Mediu, Energie si Relatia cu Parlamentul, respectiv cei trei din ALDE, precizand ca a propus colegilor de la ALDE care sprijina Guvernul o intelegere pentru a merge pe liste comune la parlamentare.

"Persoanele pe care le-am nominalizat pentru portofoliile ALDE raman aceleasi. Acesti oameni au avut incredere in programul de guvernare. Si-au tinut promisiunile fata de electorat. Vrem sa avem o relatie foarte serioasa, corecta si am propus colegilor nostri de la ALDE care sprijina Guvernul sa avem o intelege sa mergem pe liste comune la parlamentare", a afirmat Viorica Dancila, miercuri, la finalul CEx al PSD.

Intrebata ce se va intampla cu Ministerul de Interne care nu mai are conducere, si Educatie unde expira interimatul de 45 zile, Viorica Dancila a spus ca va proceda ca la alte portofolii unde nu au fost ministri, pentru a putea fi platite salariile angajatiilor din institutii si subordinea acestora.

"Acolo vom proceda la fel cum am fost si la portofoliile unde nu am avut ministri. Dar vom tine cont si vom gasi solutii astfel incat oamenii sa isi primeasca salariile", a explicat Dancila.

Guvernul a emis o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului administrativ prin care secretarii generali ai ministerelor au primit drept de semnatura pentru state de plata si facturi, dupa ce ministri ALDE au demisionat din Executiv.

Premierul i-a nominalizat pentru a fi membri in Guvern pe Stefan Baisanu ca ministr pentru Relatia cu Parlamentul, Gratiela Gavrilescu la Ministerul Mediului si Ion Cupa la Ministerul Energiei.

Toti trei au fost exclusi din ALDE, precum si Teodor Melescanu care a fost propus de PSD si ales presedinte al Senatului. Cei patru au anuntat ca vor contesta decizia de excludere in instanta.

Tariceanu nu mai are voie sa foloseasca numele si sigla ALDE Romania

La scurt timp, Marian Cusca a anuntat ca ALDE a trimis o scrisoare catre ALDE Romania prin care instiinteaza partidul condus de Calin Popescu Tariceanu ca nu mai are voie sa foloseasca numele si sigla formatiunii pentru ca nu mai face parte din familia ALDE.

"ALDE dispare sub privirile admirative ale conducerii...De 3 luni, ALDE Party a trimis o scrisoare catre ALDE Romania prin care instiinteaza ca ALDE Romania nu mai are voie sa foloseasca numele si sigla partidului pentru ca nu mai face parte din familia ALDE international. De cand au primit scrisoarea, cei din conducerea ALDE Romania, au tinut-o ascunsa de membrii de partid si nu au luat nicio masura pentru reglementarea situatiei...De aici putem trage simpla concluzie ca cei din conducere nu au avut si nu au nici cea mai mica intentie de a tine in viata partidul!", a scris Marian Cucsa, miercuri, pe Facebook.

Acesta mai spune ca, potrivit legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri daca sigla si denumirea partidului sunt in vigoare cu minim 6 luni inainte de data alegerilor.

"Astfel, ALDE fiind in prezent intr-o alianta electorala cu Ponta, schimbarea denumirii si siglei, ar afecta candidatura la prezidentiale!", a mai notat Cucsa.

Deputatul considera ca membrii care vor sa candideze la alegerile locale de anul viitor vor trebui sa o faca din partea Pro Romania.

"Organizarea unui congres dupa alegerile prezidentiale, pentru schimbarea denumirii partidului, este prea tarzie! Singura varianta va fi ca toti cei care vor sa candideze la alegerile locale, sa o faca din partea Pro Romania!!! Si asa usor si subtil...ALDE va fi rapid inghitit de formatiunea lui Victor Ponta - fapt dorit clar de Ponta! Trist este insa ca actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect si am considerat de cuviinta sa ii informez", a completat Cucsa.

Marian Cucsa spune ca a atras atentia asupra problemei privind numele si sigla ALDE, insa conducerea nu a propus o solutie.

"Modul in care actioneaza actuala conducere a partidului este o bataie de joc la adresa tuturor alesilor locali ALDE si a tuturor membrilor de partid care au investit timp si incredere in acest proiect de suflet si cu multe sperante pentru electoratul liberal. In sedinta de astazi, 18 septembrie 2019, am ridicat problema mai sus mentionata si cei din conducere au recunoscut faptul ca exista aceasta scrisoare dar nu au propus nici o solutie pentru salvarea proiectului politic!", a mai scris vicepresedintele ALDE.

El a solicitat demisia intregii conduceri ALDE Romania precum si organizarea unui congres in maxim doua saptamani, pentru schimbarea numelui si siglei partidului.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Tariceanu ALDE Romania sigla nume interzis, #Dancila liste comune ALDE alegeri parlamentare , #Calin Popescu Tariceanu