Gratiela Gavrilescu sustine ca iesirea de la guvernare s-a facut ilegal si toate deciziile ALDE sunt lovite de nulitate: Le pregatesc si eu o surpriza, in instanta!

Sambata, 14 Septembrie 2019, ora 07:27
5000 citiri
Gratiela Gavrilescu sustine ca iesirea de la guvernare s-a facut ilegal si toate deciziile ALDE sunt lovite de nulitate: Le pregatesc si eu o surpriza, in instanta!
Foto: Arhiva Facebook/Gratiela Gavrilescu

Fostul ministru ALDE Gratiela Gavrilescu sustine ca toate documentele adoptate de conducerea partidului in ultima perioada, inclusiv iesirea de la guvernare si excluderile, sunt lovite de nulitate. In plus, ea ameninta cu o actiune in instanta.

"Daca cineva mi-ar fi spus, acum 5 ani, cand i-am transmis prerogativele de presedinte al ALDE lui Calin Popescu Tariceanu, ca mana cu care am scris si am semnat toate documentele de infiintare a acestui partid imi va fi muscata, fara nicio remuscare, de acesta, cu siguranta, nu as fi crezut!

Dar unii oameni, odata urcati pe scaunul puterii si ametiti de linguselile consilierilor de conjunctura, uita cine le-a fost alaturi la greu. Si uita cum au ajuns sus si incep sa creada ca li se cuvine orice, oricand, oricum, vesnic, din partea tuturor.

Lui si marilor barbati politici, care, astazi, au decis, pe furis, fara curajul de a ma privi in ochi!, sa ma radieze din ALDE, le pregatesc si eu o surpriza, in instanta", a scris, vineri seara, pe Facebook, Gratiela Gavrilescu.

Fostul ministru considera ca toate deciziile ALDE din ultima perioada sunt lovite de nulitate.

"Deciziile luate, in mare graba, in Delegatia Permanenta din 26 august sunt lovite de nulitate, pentru ca intrunirea acesteia nu s-a facut statutar. Deci:

1. Protocolul cu PSD-ALDE nu a fost denuntat din punct de vedere legal.

2. Retragerea de la guvernare devine caduca

3. Aprobarea sustinerii candidaturii domnului Mircea Diaconu - la fel

4. Si, ghinion!, inclusiv alianta cu ProRomania are aceeasi soarta!

De altfel, toate documentele ALDE, care au emanat ulterior acestei Delegatii, sunt lovite de nulitate, cu atat mai mult cele de astazi (vineri - n.red.), adoptate, asa cum s-a anuntat public, intr-o INTALNIRE INFORMALA! Destructurarea partidului este obiectivul presedintelui ALDE?", a mai scris Gavrilescu.

Aceasta crede ca nu asa se conduce si cere demisia tuturor care au luat deciziile din ultima perioada care duc la destructurarea ALDE.

"In consecinta, in calitate de membru ALDE, presedinte in functie al celei mai puternice filiale din tara, solicit reintrarea in legalitate a activitatii si demisia tuturor celor care au organizat si dispus aceste masuri care nu au avut alt efect decat destructurarea partidului!", mai spune Gavrilescu.

Liderul AlDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca cei patru politicieni din cadrul partidului care au acceptat functii din partea PSD "au ales sa se vanda pentru o functie in cadrul unui guvern care este efemer, care mai are cateva zile de trait".

In plus, Tariceanu sustine ca actiunile intreprinse de Teodor Melescanu, Gratiela Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu "ii acuza mai mult decat statutul si le arata adevaratul profil".

ALDE a anuntat, vineri seara, excluderea din partid a lui Teodor Melescanu, ales presedinte al Senatului cu sustinerea PSD, si a celor care au acceptat sa fie nominalizati ministri: Gratiela Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu.

Si Melescanu spune ca a fost exclus ilegal din ALDE: Imi caut dreptatea in justitie

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gratiela Gavrilescu ALDE ilegal Tariceanu instanta , #Calin Popescu Tariceanu