Tariceanu explica de ce nu a mai candidat la prezidentiale

Vineri, 13 Septembrie 2019, ora 22:20
6220 citiri
Tariceanu explica de ce nu a mai candidat la prezidentiale
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca Mircea Diaconu are sanse mai mari decat ar fi avut el la alegerile prezidentiale, pentru ca din postura de candidat independent se adreseaza intregului spectru politic.

"Cred ca in actuala configuratie politica, Mircea Diaconu are mai mari sanse, pentru ca el este, in postura lui de independent, un candidat care se adreseaza in egala masura alegatorilor din stanga, centru si dreapta spectrului politic", a declarat Tariceanu vineri, la Digi 24.

El a reamintit ca ALDE se afla intr-o alianta electorala cu Pro Romania pentru sustinerea candidatului independent Mircea Diaconu pentru ca acesta "are nevoie de logistica".

"Consideram ca este un candidat pentru care merita sa facem acest efort. Nu am discutat despre o alianta politica. O sa vedem dupa alegerile prezidentiale. In partid sunt si voci care contesta utilitatea unui proiect comun cu Pro Romania, dar exista si voci numeroase care considera ca este o varianta care merita de luat in seama. O sa discutam. Nu avem niciun fel de graba. O sa luam hotararea asa cum va vota majoritatea, in mod democratic", a adaugat Tariceanu.

Liderul ALDE a explicat ca a renuntat sa mai candideze la alegerile prezidentiale pentru "a nu anihila orice sansa pentru viitor ca ALDE sa ramana o formatiune politica reprezentativa".

"Sunt doua elemente care au cantarit in luarea acestei decizii. Primul: rezultatul catastrofal pe care l-a obtinut ALDE la alegerile pentru Parlamentul European. (...) Al doilea lucru este evident legat de decizia PSD care, dupa ce am hotarat de comun acord sa avem un candidat comun la prezidentiale, cel care este clasat cel mai bine in sondaje, si acela eram eu, sa ia hotararea sa mearga cu candidatura separata. (...)

Cu un astfel de scor (cel de la europarlamentare -n.r.), le-am spus colegilor mei ca eu nu intentionez sa intru intr-o competitie electorala unde, cel mai probabil, scorul va fi scorul partidului, in asa fel incat sa anihilez orice sansa pentru viitor ca ALDE sa ramana o formatiune politica reprezentativa (...) si ca un al doilea esec usturator nu va mai putea sa fie desconsiderat", a mai spus Tariceanu.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Tariceanu explica renuntare candidatura prezidentiale , #Calin Popescu Tariceanu