Referendum privind cine poate face copii? Seful ALDE Tg Mures spune ca asta vor cei care muncesc, "impotriva celor care vor sa huzureasca pe banii copiilor"

Vineri, 17 Ianuarie 2020, ora 12:04
4761 citiri
Referendum privind cine poate face copii? Seful ALDE Tg Mures spune ca asta vor cei care muncesc, "impotriva celor care vor sa huzureasca pe banii copiilor"
Foto: Arhiva Facebook/Claudiu Maior

Consilierul personal al primarului din Targu Mures, Claudiu Maior, care e si presedinte al filialei locale ALDE, a anuntat, joi seara, ca mai multi locuitori si-au exprimat dorinta de a fi organizat un referendum local privind problema lansata in dezbatere de edilul Dorin Florea, in legatura cu responsabilitatea nasterii unui copil.

"Dupa aparitia in presa a comunicatului domnului primar Dorin Florea cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nasterii unui copil si pe fondul reactiilor publice ale politicienilor, mai multi targumureseni si-au exprimat dorinta organizarii unui referendum local. Deocamdata nu s-a luat nicio decizie, se analizeaza", a declarat, pentru Agerpres, Claudiu Maior, consilierul primarului din Targu Mures.

Declaratia a fost facuta dupa ce Maior postase pe Facebook un mesaj in care ii ataca pe cei care au anuntat ca vor protesta vineri la Targu Mures in fata primariei, cerand demisia lui Florea.

Organizatorii, cei de la platforma civica Aresel, au anuntat ca in jur de 1.000 de persoane vor participa, printre care si membri din comunitatile de rromi din Targu Mures, activisti si membri ai asociatiilor si ONG-urilor civice si pe probleme de drepturile omului.

Protest la Targu Mures, dupa declaratiile primarului Florea: Ii vom cere sa aprobe cum sa ne legam sireturile, cum sa ne stergem la nas

Maior este si presedinte al ALDE Targu Mures si se autodescrie ca fiind "interfata a primarului in relatia cu publicul si institutiile mass-media: harnic si disciplinat". El a spus ca cei care protesteaza sunt cei care "vor sa huzureasca pe banii copiilor", "revoltati ca li se fura lenea".

"La proteste inainte, la munca inapoi! Unii muncesc si cer referendum impotriva celor care vor sa huzureasca pe banii copiilor, iar altii maine (vineri - n.red.) protesteaza, revoltati ca li se fura 'lenea'! Cine sa ne mai inteleaga?! Am inteles ca vineri, o platforma civica sub denumirea 'Aresel' din Bucuresti doreste un miting la Targu Mures! Vin aici sa ne certe, pentru ca am indraznit sa spunem cu voce tare, tot ce altii soptesc pe la colturi.

Inainte de proteste, le aduc la cunostinta ca Primaria Municipiului Targu Mures s-a implicat in integrarea si dezvoltarea comunitatii rromilor, fiind una din primele primarii din tara care a sustinut si a investit in: scolarizare cu transport gratuit, formare profesionala, ateliere de tamplarie, construirea de locuinte cu toate utilitatile, baie comunala, asfaltarea drumurilor, biserica etc., singura conditie fiind ca acestia sa mearga la lucru si sa isi duca copiii la scoli. Stim cu totii de centrul Rozmarin, unde zilnic peste 100 de copii sunt adusi de acasa cu transport gratuit, spalati, hraniti (doua mese pe zi), scoliti, supravegheati si indrumati, iar apoi transportati din nou acasa", a scris joi seara, pe Facebook, Claudiu Maior.

Acesta reia discursul primarului Florea, potrivit caruia "adevaratii discrimati" sunt cei care muncesc ca sa le plateasca ajutoare sociale "celor care stau in varful patului".

"Vi se pare normal ca un adult sanatos sa stea acasa, in varful patului, traind dupa alocatiile copiilor, in timp ce altii muncesc cel putin 8 ore/zi platind contributii sociale? Vi se pare normal ca femeile care isi doresc copii sa munceasca si sa respecte protocoale de sanatate, in timp ce alte femei, la fel de apte de munca sa stea acasa, pe banii statului, aducand pe lume copii de care sa nu mai aiba grija nimeni si sa-i trimita la cersit?! Sunt convins ca targumuresenii de buna credinta stiu cine sunt adevaratii discriminati!", a conchis consilierul personal al lui Dorin Florea.

Florea: Nu retractez nicio virgula!

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat si Florea va fi audiat la inceputul saptamanii viitoare. Ramane de vazut daca vor fi luate masuri si fata de consilierul Maior.

In ce-l priveste pe primarul ALDE, i-a transmis presedintelui CNCD sa mearga in comunitatile defavorizate inainte sa il judece, adaugand ca el nu retracteaza niciun cuvant.

"Nu retractez nici o virgula din comunicatul atat de controversat cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nasterii unui copil. Romania reala este cea pe care eu o cunosc, iar tot ceea ce am spus este rezultatul unor analize obiective. Transmit mercenarilor care nu au inteles mesajul meu, ca tot ei au fost cei care au prezentat la capitolul 'stiri horror' violuri, incesturi, parinti care si-au batut si omorat copiii, mame la 12 ani, nunti cu regi si imparatese la varste de 12 si 15 ani, copii scosi la cersit, la furat, copii care dorm in canale si in ghene de gunoi, iar exemplele pot continua.

Tot voi ati prezentat, apocaliptic, stiri despre demografia Romaniei peste 50 de ani. Cand ati avut dreptate? Oare de ce atata incrancenare pentru un subiect firesc cu privire la o situatie grava a Romaniei pe care toti o stim, dar ne prefacem ca nu o vedem?! Este o realitate trista a tarii noastre de la Cuza incoace, pentru care nimeni nu a dorit sa gaseasca solutii", a scris miercuri Florea pe Facebook.

In ce-l priveste pe seful celor doi pe linie de partid, Calin Popescu Tariceanu a spus ca "in niciun caz nu agreez declaratiile care incurajeaza discriminarea de orice fel!", insa nu a anuntat vreo masura concreta, ci doar ca va avea "o discutie" cu Dorin Florea.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#sef ALDE Targu Mures referendum copii, #referendum autorizatie copii Targu Mures , #stiri ALDE