Blaga va vota lista PD-L, nu pe Elena Basescu

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 18:13
1326 citiri
Blaga va vota lista PD-L, nu pe Elena Basescu

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat joi, la Brasov, ca va vota lista PD-L, si nu pe Elena Basescu la alegerile europarlamentare care se vor desfasura in data de 7 iunie.

"Pozitia partidului nostru a fost clar exprimata de presedinte si eu sunt absolut de acord cu ea. Daca am fi putut vota de doua ori, si eu as fi votat-o si pe Elena.

Aceasta este pozitia partidului si eu, mai ales ca sunt sef de campanie impreuna cu domnul Gheorghe Flutur, voi vota PD-L", a declarat Blaga, la finalul intalnirii cu primarii PD-L din Regiunea 7 Centru.

Despre campania electorala, Blaga spune ca PD-L va promova atat realizarile partidului din perioada integrarii europene, dar si pe cele ale actualilor europarlamentari PD-L.

Secretarul general al PD-L a atras atentia si asupra necesitatii desfasurarii unei campanii sustinute pentru convingerea cetatenilor cu privire la importanta prezentei la votul din 7 iunie.

"Trebuie sa incercam sa atragem atentia asupra importantei alegerilor, pentru ca viitorul Parlament European va aproba exercitiul financiar al Uniunii Europene, iar pe noi ne intereseaza continuarea unor proiecte sectoriale. Programul Operational Regional va trebui sa mai dureze cel putin inca un ciclu, pentru ca Romania are inca foarte mari probleme de infrastructura", a spus Blaga.

El a mai declarat ca PD-L si-a definitivat si sloganul electoral, dar nu il va face public decat in ziua de 9 mai, cand partidul isi va lansa oficial campania electorala.

Democrat-liberalii intentioneaza ca, dupa lansarea la nivel national a candidatilor de pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, sa organizeze evenimente similare in fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.

Lansarea la nivel national a candidatilor democrat-liberali la alegerile pentru Parlamentul European urmeaza sa aiba loc in prima decada a lunii mai, pedelistii avand ca optiuni datele de 6 mai si 9 mai, o decizie definitiva urmand sa fie luata in zilele urmatoare de catre stafful de campanie al PD-L, coordonat de catre vicepresedintele Gheorghe Flutur si secretarul general Vasile Blaga.

Ziua de 9 mai are totusi avantajul ca este o zi de sambata, zi nelucratoare, fapt ce ar usura deplasarea delegatilor in Capitala.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat pentru NewsIn ca liderii democrat-liberali vor sa invite la lansarea candidatilor cativa oficiali ai PPE.

"Mai multe detalii in privinta invitatilor vom avea dupa Congresul PPE de la Varsovia din data de 30 aprilie. Noi dorim sa invitam presedintele PPE, pe secretarul general si alti lideri marcanti", a spus Sulfina Barbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Vasile Blaga Elena, #Blaga Elena Basescu, #Blaga lista PDL , #alegeri europarlamentare 2009