Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Corlatean acuza de rea-credinta evaluarea sa ca europarlamentar

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 23:54
1463 citiri
Corlatean acuza de rea-credinta evaluarea sa ca europarlamentar

Senatorul PSD Titus Corlatean, fost eurodeputat, in prezent presedinte al comisiei de politica externa a Senatului, afirma ca "asa-zisul clasament-analiza" publicat de site-ul www.parlorama.eu este o "pseudo-evaluare" si o "manipulare a informatiei bazata pe rea-credinta sau incompetenta".

Autorul clasamentului, Flavien Deltort, este un fost asistent al europarlamentarului liberal italian Marco Cappato si analiza sa se bazeaza pe date obtinute din evidentele oficiale ale Parlamentului European, luandu-i in calcul pe toti cei 921 de eurodeputati care s-au perindat in cursul actualei legislaturi.

Actualul Parlament European, ales in 2004, are in prezent 785 de membri. Datele se opresc la 31 decembrie 2008, precizeaza autorul clasamentului.

Potrivit evaluarii, majoritatea europarlamentarilor trimisi de Romania in PE au punctaje slabe atat pentru activitate, cat si pentru prezenta, cel mai bine clasat roman fiind pe locul 90 din 920, Silvia-Adriana Ticau (PSD), iar cel mai slab fiind pe 916, Titus Corlatean (PSD).

Studiul, subintitualat "o privire asupra democratiei europene", apare cu cateva luni inainte de alegerile europene din 4-7 iunie 2009 si a luat in calcul trei mari criterii: prezenta la sedintele in plen, prezenta in comisiile specializate si gradul de implicare a fiecarui europarlamentar - prin intermediul rapoartelor, intrebarilor scrise si orale, declaratiilor scrise, avizelor sau rezolutiilor.

Autorul studiului - care de altfel a starnit destule controverse - recunoaste ca metodologia folosita este destul de empirica, scopul fiind doar o orientare generala si obtinerea unui tablou de ansamblu asupra activitatii europarlamentarilor.

In aceste conditii, Titus Corlatean se claseaza ultimul in randul europarlamentarilor romani, pe locul 60, si pe locul 916 in clasamentul general, obtinand 0 puncte la ambele categorii, activitate si prezenta. Corlatean a participat la 32 de sesiuni plenare, a semnat 20 de declaratii, a exprimat o opinie si a adresat 6 interpelari scrise.

In replica, senatorul PSD-ist spune ca "studiul inregistreaza eronat realitatea" si da ca exemplu numarul prezentelor sale la lucrarile comisiilor din care a facut parte (Comisia pentru afaceri juridice, Delegatia la Comisia parlamentara de cooperare UE-Moldova), care este este zero.

"In realitate, in calitate de prim-vicepresedinte al Comisiei pentru afaceri juridice din Parlamentul European, am condus in numeroase cazuri lucrarile, fapt imposibil daca as fi fost absent. Inregistrarile dezbaterilor dovedesc cu usurinta falsitatea afirmatiilor din studiu", declara Corlatean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#titus corlatean, #activitate europarlamentar, #legislatura europeana , #alegeri europarlamentare 2009