Eurodeputatii PSD spun ca nu ei au pus-o pe Macovei pe "lista celor 12"

Joi, 28 Mai 2009, ora 22:14
2132 citiri
Eurodeputatii PSD spun ca nu ei au pus-o pe Macovei pe "lista celor 12"
Foto: Cotidianul

Eurodeputatii PSD spun ca nu ei au dat referinte negative despre Monica Macovei, inclusa de PES intr-un top al celor mai proaste candidaturi la PE.

Totusi, surse apropiate delegatiei romane social-democrate sustin ca unii dintre europarlamentari au stiut si au contribuit la scrierea textului respectiv.

Europarlamentarii Adriana Ticau si Ioan Mircea Pascu spun ca nu au auzit de raportul cu cele mai proaste 12 candidaturi intocmit de PES.

"Nu am auzit, deci nu pot comenta", a precizat Adriana Ticau.

"Nu am auzit de raportul respectiv, insa parerea mea despre doamna Macovei nu este stralucita. Avem nevoie in PE de oameni care sa critice Romania? Deci, din punctul asta de vedere, chiar si fara raportul respectiv, eu tot am o parere negativa despre candidatura Monicai Macovei. Cum poti sa spui ca tara ta nu trebuie sa primeasca fonduri?", a declarat Ioan Mircea Pascu.

El a mai spus ca nu eurodeputatii PSD au trimis la PES referinte despre fostul ministru.

Nimeni nu a parat, dar toata lumea e de acord

Daciana Sarbu spune insa ca a auzit de acest clasament, dar neaga ca PSD a alcatuit partea referitoare la Macovei.

"Sunt convinsa ca nu din partea Romaniei au pornit aceste lucruri, nu noi de la PSD am trimis acele date. Declaratiile doamnei Macovei sunt bine cunoscute acolo de socialisti, au si ei informatiile lor", a spus Sarbu.

Fostul europarlamentar, senatorul Titus Corlatean, spune si el ca nu crede ca cei de la PSD au trimis informatiile despre candidatul PDL.

"Nu cred ca se gandeau ei sa faca raportari despre Macovei. Dar daca au fost si ei intrebati, si-or fi spus si ei parerea. Socialistii europeni stiu si ei bine declaratiile Monicai Macovei. Pe anumite zone, ea a facut rau Romaniei", a spus presedintele comisiei de politica externa din Senat.

Sursele dau vina pe pesedistii din PE

Pe de alta parte, surse apropiate delegatiei romane social-democrate au declarat pentru NewsIn ca datele au fost trimise de pesedistii din PE.

"Cei de la PES ne-au anuntat ca fac un raport cu cele mai proaste candidaturi si am trimis si noi un text despre Macovei. Nu toate grupurile nationale din PES au trimis", spun sursele citate.

Intrebate daca Adrian Severin a stiut de acest lucru, raspunsul a fost afirmativ. Adrian Severin nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste informatii.

Aceste date sunt insa confirmate de o declaratie a purtatorului de cuvant al Partidului Socialist European, Julian Scola, care a precizat pentru NewsIn ca numele Monicai Macovei a fost inclus pe lista "dupa discutii cu colegii nostri romani".

Scola nu a dorit sa detalieze cui i-a apartinut selectia finala, spunand doar ca "este un document PES si a fost redactat de PES dupa consultari cu partidele membre".

Scola a argumentat includerea lui Macovei pe lista spunand ca "unora li se va parea greu de inteles de ce cineva ar spune ca tara sa nu trebuie sa primeasca fonduri UE".

Pe lista candidaturilor controversate, alaturi de Macovei se afla si premierul italian Silvio Berlusconi, de altfel, cea mai cunoscuta figura dintre cele 12.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#lista celor 12, #europarlamentari PSD, #candidatura Monica Macovei , #alegeri europarlamentare 2009