Europarlamentare 2009 Liberalii si-au petrecut ziua in caldura din gradina

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 23:56
1387 citiri
Europarlamentare 2009 Liberalii si-au petrecut ziua in caldura din gradina
Foto: Argeseanul

Conducerea PNL a incercat duminica o noua formula - petrecerea "zilei de vot" in gradina, in curtea interioara - insa rezultatele exit-poll-ului nu au dat motive de bucurie liderilor, care au ascultat in liniste anuntarea rezultatelor, atitudinea fiind mai degraba de dezamagire.

"Caldura mare!". Replica a caracterizat duminica atmosfera de la sediul central al PNL, unde firma angajata pentru actiuni in campanie, Odyssey Communication a amplasat, in curtea interioara, un cort deschis.

Ideea de a organiza "ziua votului" in aer liber ar fi fost reusita daca aceasta zi a lunii iunie nu ar fi fost printre cele mai calduroase de pana acum. Situatia a fost "monitorizata" de catre consultantul politic, americanul Sam Patten, caruia i s-au tradus informatiile vehiculate in presa sau pe televizoare.

Din cauza vremii, caldura torida de la mijlocul zilei a fost greu suportata inclusiv de liderii PNL anuntati pentru a sustine conferinte de presa.

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a trebuit sa vorbeasca de la pupitrul cu insemnele partidului, amplasat in curte, dar care era batut de soarele orei 15.00. Stroe a facut fata situatiei, desi cu greu se puteau tine ochii deschisi din cauza luminii puternice.

In cursul zilei calduroase, gazonul montat in cursul noptii a trebuit udat pentru a se mai racori atmosfera. Nici asa nu s-a rezolvat problema, iar pana la ora conferintei presedintelui PNL Crin Antonescu a trebuit reamenajat decorul pentru a i se face umbra. Inauntru, echipa de tineri a partidului a monitorizat informatiile venite de la filialele din teritoriu.

In cursul dupa-amiezei, liderii PNL au inceput sa se adune pe la sediu - unii relaxati, in costumatii de vara, altii, dimpotriva, imbracati "la patru ace".

Odata cu apropierea orei inchiderii urnelor, tot mai multi lideri s-au strans la sediul din Aviatorilor, astfel ca la 9 seara curtea interioara a PNL era plina de membri si sustinatori: candidatii Norica Nicolai, Renate Weber, Adina Valean, Cristian Busoi, Ben-Oni Ardelean, Ramona Manescu, Magor Csibi, precum si vicepresedintii Varujan Vosganian, Dan Radu Rusanu, Daniel Chitoiu.

"Ati vazut autocarele cu votanti?" - "Care, alea care s-au oprit in final in fata Casei Poporului, sa faca oamenii poze, ca s-au prins ca ii urmarean noi pe la sectii?", au fost genul de replici pe care si le dadeau liberalii.

Cei care au monitorizat sectiile de votare si-au exprimat ingrijorarea si nelinistea in fata fraudelor pe care sustineau ca le-au constatat, dar care au ramas nerezolvate.

Ora 21.00: PNL - 16,6% s-a anuntat la exit-poll-ul INSOMAR, scoruri si mai mici calculate de alte institute. Liniste intre liberali, fara manifestari vizibile nici de bucurie, nici de tristete.

Dupa discursul presedintelui Crin Antonescu, membrii PNL au parasit incet-incet sediul. Momentul nu a fost marcat de cupe de sampanie, cum obisnuia fostul lider, Calin Popescu Tariceanu, care de altfel nu a fost alaturi de echipa PNL.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#alegeri europarlamentare 2009, #PNL cort gradina, #rezultate alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2009