Europarlamentare 2009: Marko Bela a votat pentru minoritati

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 11:27
1004 citiri
Europarlamentare 2009: Marko Bela a votat pentru minoritati

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, duminica, la Sancraiu de Mures, ca a votat pentru solidaritate si buna reprezentare a Romaniei in Uniunea Europeana, dar si pentru o uniune care sa fie preocupata de drepturile minoritatilor.

Marko Bela a votat la Sancraiu de Mures la ora 9.00, el fiind cel mai matinal politician din judet.

"Am votat pentru solidaritatea maghiara din Romania, dar in acelasi timp sa reprezinte interesele tuturor cetatenilor. Eu cred ca pentru perioada care urmeaza va avea o importanta majora reprezentanta noastra la Bruxelles. Am votat pentru o Europa unita, o Europa a tuturor valorilor importante pentru noi.

Am votat pentru o solidaritate europeana, pentru solidaritatea cetatenilor din Romania si pentru solidaritate a maghiarilor din Romania. Pentru o Europa care sa inteleaga, sa resecte si sa impuna drepturile minoritatilor", a declarat Marko Bela.

Desi o prezenta scazuta la vot a populatiei ar creste sansele UDMR, avand in vedere ca de obicei etnicii maghiari sunt mai constiinciosi, Marko Bela a subliniat ca este important ca toata lumea sa mearga la vot.

"Indemnam lumea sa mearga la vot, avem interesul ca prezenta sa fie cat mai mare in cazul intregii societati, nu doar a maghiarilor, fiindca acest lucru ar arata un interes pentru UE si pentru prezenta noastra la Bruxelles", a declarat presedintele UDMR.

El considera insa ca alegatorilor nu li s-a explicat suficient importanta alegerilor pentru Parlamentul European.

"E vina politicienilor si a partidelor politice care nu au reusit sa explice importanta Uniunii Europene si a Parlamentului European. Daca exista un dezinteres, nu e vina alegatorului, ci a celor care au avut obligatia sa ii informeze", a opinat liderul maghiar.

Marko Bela spera sa nu existe o ascensiune a ultranationalistilor in forurile europene.

"Nu ar trebui sa intre ultranationalistii. UE nu poate sa fie o uniune a nationalistilor, de fapt nicio uniune a natiunilor in exclusivitate, ci o uniune a statelor, tarilor, zonelor, regiunilor a etniilor care traiesc in Europa. Ultranationalistii nu au ce cauta in UE", a afirmat Marko.

Centrul electoral al UDMR este la Targu Mures, la sediul Fundatiei "Bernady Gyorgy". Aici sunt prezenti presedintele UDMR, Marko Bela, precum si numerosi lideri si candidati ai Uniunii pentru Parlamentul European.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Marko Bela, #drepturile minoritatilor, #alegeri europarlamentare 2009, #europarlamentare 2009 , #alegeri europarlamentare 2009
Comentarii
V
valentin.m
rank 1
BRAVO UDMR stiu ce vor, iar ROMANI STAU PE MARGINE SI INJURA ORI VOTEAZA HOTI SI CRIMINALII ROMANIEI.