Nastase: Nu scoatem oamenii la vot dansand din buric

Luni, 08 Iunie 2009, ora 22:40
2294 citiri
Nastase: Nu scoatem oamenii la vot dansand din buric

Absenteismul este marea problema a clasei politice romanesti, scrie Adrian Nastase pe blog, adaugand insa ca aceasta chestiune nu se rezolva dansand din buric, prin tunsul oilor sau prin participari la chermeze.

"Duminica s-a inregistrat recordul negativ de prezenta la urne, cand doar 27,2% din populatia cu drept de vot s-a prezentat la alegeri", arata Adrian Nastase, sustinand ca principiul reprezentativitatii este puternic afectat si ca este necesara o reapropiere a procesului politic de votanti.

"Cum facem acest lucru? Cu siguranta nu prin tunsul oilor, nu prin dansuri din buric sau prin participari la chermeze", arata Adrian Nastase pe blog, adaugand ca oamenii trebuie sa stie cum ii afecteaza deciziile de la Bruxelles in viata de zi cu zi.

O alta problema ar fi listele suplimentare, potrivit social-democratului, care sustine ca acestea ofera un prilej de suspiciune si neincredere, un semnal ca sistemul democratic nu functioneaza cum trebuie.

In ceea ce o priveste pe Monica Macovei, pe care o ataca inainte de alegeri cu virulenta, Nastase sustine ca aceasta "a primit din partea PD-L dreptul legitim de a discredita Romania si pe viitor, cu carnetul de partid la piept".

Castigarea mandatelor de europarlamentari de catre Corneliu Vadim Tudor si George Becali a fost realizata prin specularea scandalului cu justitia prin care a trecut patronul Stelei, potrivit lui Nastase. Ascensiunea liderului PRM s-a facut profitand de un context special din punct de vedere social si economic si reprezinta o "revenire spectaculoasa".

Comentand procentele obtinute de PSD la europarlamentare, Nastase constata ca social-democratii "au pierdut teren in zona rurala, fara insa a castiga urbanul", dar ca la nivel national PSD si-a dovedit forta.

"Suntem unul dintre putinele partide din marea familie socialista care au reusit sa infirme tendinta generala. Europa trage spre dreapta. Conservatorismul castiga teren. Ma intreb insa daca actuala situatie economica este cea pe care dorim sa o conservam", conchide Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Adrian Nastase, #scot oameni vot, #dans buric , #alegeri europarlamentare 2009