Alegeri europarlamentare 2014: Adina Valean isi pastreaza numarul norocos pe lista

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 08:08
3685 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Adina Valean isi pastreaza numarul norocos pe lista
Foto: Adina Valean/Facebook

Adina Valean este numarul doi pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare.

In varsta de 46 de ani, sotia liderului liberalilor Crin Antonescu isi doreste un al treilea mandat de europarlamentar.

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

In PNL de 15 ani

Adina Valean s-a inscris in PNL in 1999. Intre 2000 si 2002 a fost secretar general al Tineretului Nationl Liberal, apoi devenind membru al Biroului Permanent al PNL sector 1 si secretar al Comisiei PNL pentru mediul de afaceri, privatizare si politici concurentiale.

La parlamentarele din 2004 a fost aleasa deputat in circumscriptia Calarasi si in 2006 a devenit vicepresedinte al PNL Prahova.

Activitatea in PE in cifre si lupta cu roamingul

Eurodeputatul a avut 219 activitati in actualul mandat in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu. Ea are 38 de luari de cuvant in plenul Parlamentului si 20 de intrebari parlamentare.

Are 4 rapoarte in calitate de raportor in actuala legislatura. Cel mai recent depus se refera la un regulament in vederea obtinerii unei perspective globale asupra evolutiei investitiilor in infrastructura energetica.

PNL a depus listele pentru europarlamentare - Antonescu: Speram la reprezentari demne in Europa (Video)

Pe langa acesta a mai depus un raport referitor la propunerea de regulament de instituire a mecanismului Conectarea Europei, unul privind cetatenia UE in 2010: Eliminarea obstacolelor din calea drepturilor cetatenilor UE si unul privind propunerea de regulament al Consiliului privind informarea Comisiei cu privire la proiectele de investitii in infrastructura energetica.

Adina Valean are o prezenta de 78 la suta la sedintele din Parlamentul European.

Un succes al Adinei Valean in PE a fost in primul mandat, cand a fost adoptat in aprilie 2009 raportul privind serviciile de roaming, prin care a fost posibila scaderea tarifelor in interiorul UE.

In aprilie 2007, Adina Valean a devenit vicepresedinte al grupului ALDE din Parlamentul European.

Razgandeala cu Rosia Montana

De-a lungul activitatii in Parlamentul European pozitia Adinei Valean pe subiectul exploatarii resurselor de la Rosia Montana nu a fost una constanta.

Daca in 2007 semna, alaturi de sotia lui Victor Ponta, Daciana Sarbu, o declaratie pentru interzicerea exploatarilor miniere prin cianurare, in 2010 facea lobby pentru proiectul Rosia Montana.

Cand insa liberalii au facut opozitie USL pe subiect si au anuntat ca voteaza impotriva proiectului, a anuntat ca sustine pozitia partidului.

"Cred ca nu este timpul potrivit pentru un proiect ca Rosia Montana, cred ca ridica prea multe probleme. Eu va spun foarte transant ca sunt impotriva acestui proiect, dar ca sunt pentru exploatarea resurselor in general in cadrul unui plan national de dezvoltare industriala", si-a motivat atunci Adina Valean deciziile.

Nunta la Bruxelles cu seful de partid

In martie 2009, PNL si-a anuntat lista de eurocandidati, pe pozitia a doua figurand Adina Valean, despre care anumite voci din partid sustineau ca ar avea o relatie cu noul presedinte al PNL, Crin Antonescu.

Plecand de la aceasta declaratie a lui Adrian Cioroianu, care ulterior a si demisionat din PNL, s-a obtinut confirmarea relatiei dintre cei doi liberali.

"Da, am o relatie sentimentala cu Crin!", a recunoscut Adina Valean. Ea a mentionat ca este divortata si ca nu vede nicio problema privind relatia ei. "Suntem doi oameni liberi care se iubesc, nu vad care ar fi problema".

Adina Valean a mai precizat ca nu datoreaza cariera ei politica relatiei cu Antonescu si spune ca ei sunt impreuna din perioada in care actualul presedinte al PNL nu detinea puterea in partid.

Ulterior, in septembrie 2009, cei doi s-au casatorit la Bruxelles. Evenimentul a avut loc la consulatul Romaniei, petrecerea desfasurandu-se la un restaurant din capitala Belgiei.

Adina Valean a declarat ca nu va prelua numele sotului si ca nasii sunt Daniela Crasnaru si Alessandro Benini.

A.S.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Adina Valean europarlamentare 2014, #candidati PNL europarlamentare 2014, #Adina Valean Crin Antonescu nunta , #alegeri europarlamentare 2014