Alegeri europarlamentare 2014: Sebastian Bodu, transfer la PNTCD pentru inca un mandat in PE

Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 16:40
3796 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Sebastian Bodu, transfer la PNTCD pentru inca un mandat in PE
Foto: Sebastian Bodu/Facebook

Sebastian Bodu este numarul doi pe lista PNTCD la alegerile europarlamentare, incercand sa obtina un al doilea mandat in Parlamentul European.

Bodu a candidat in 2007 din partea PDL, insa pentru acest scrutin a decis sa se intoarca in PNTCD dupa mai bine de 20 de ani.

Alegeri europarlamentare 2014: Cine deschide lista candidatilor PNTCD

"Nu plec din PDL, nu sunt traseist". Peste 2 saptamani: "Redevin membru PNTCD"

Bodu anuntase la inceputul lunii martie ca va candida ca independent la alegerile din 25 mai, insa nu va parasi PDL-ul.

Sebastian Bodu: Candidez independent la europarlamentare, dar nu plec din PDL

"Am luat decizia de a candida independent pentru un nou mandat de deputat in Parlamentul European. Nu, nu am sa plec din PDL, nu sunt un traseist. Eu sunt PD-ist, membru din anul 2002, am trecut prin multe impreuna cu colegii mei pe care ii respect, pe care i-am ajutat si de la care am primit ajutor si nu sunt genul de om care isi abandoneaza principiile indiferent de conducerea - efemera pana la urma - a unui partid", a anuntat atunci Bodu.

Declaratia lui venea dupa ce liderul PDL Vasile Blaga afirmase ca a fost multumit de activitatea europarlamentarilor sai, mai putin de cea a lui Bodu.

Sebastian Bodu revine in PNTCD dupa 20 de ani. Va candida din partea taranistilor la PE

Putin peste 2 saptamani mai tarziu acesta s-a razgandit: "Accept astazi invitatia PNTCD de a candida pe listele sale electorale pentru Parlamentul European, drept pentru care redevin membru al acestui partid, dupa mai bine de 20 de ani".

Cel care a inceput Dosarul Transferurilor

La inceputul anului 2005 a fost numit presedinte al ANAF, cu rang de secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice.

"Am fost demis in 2007 (nu pentru incompetenta, ci pentru ca am criticat anumite taxe inutile si imorale instituite de Primul Ministru). E drept ca a fost un mandat scurt, dar cred eficient", descrie Bodu activitatea de la Fisc.

Printre succesele care ii pot fi arogate este inceperea Dosarului Transferurilor in 2006, dosar finalizat abia la inceputul lunii martie a anului curent.

Ce crede cel care a pornit Dosarul Transferurilor despre gratierea lui Gica Popescu

Pedepsele primite de inculpati au zguduit lumea fotbalului romanesc: Ioan Becali - 6 ani si 4 luni; Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni; Victor Becali - 4 ani si 8 luni; George Copos - 3 ani si 8 luni; Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni; Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni; Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni; Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile.

La aflarea verdictului, Bodu, atunci inca in PDL, a scris pe o retea de socializare: "S-au finalizat dosarele din fotbal... Acum nimeni nu mai tine minte ca totul a plecat de la mine... Nici macar propriul meu partid".

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Eurodeputatul are 534 de activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura. El are 440 de luari de cuvant in plenul Parlamentului, 17 de intrebari parlamentare, 51 de amendamente la rapoarte, insa nicio declaratie scrisa (prin acest instrument un europarlamentar poate cere o pozitie oficiala la o anumita problema, n.red.).

De asemenea, are un raport in calitare de raportor, "Cadrul de guvernanta corporativa pentru intreprinderile europene", adoptat in Plen.

Intr-un interviu recent acesta a spus ca si-ar fi dorit mai multe rapoarte, insa cel pe care l-a avut a fost foarte important.

"Mi-as fi dorit mai multe rapoarte, dar nu tine de... Adica sa nu credeti ca rapoartele astea stau undeva si tu ar trebui sa te duci sa le iei. Trebuie sa ti se dea, iar daca raportul este foarte important, trebuie sa fii foarte bun ca sa ti se dea un raport important.

Un raport precum guvernanta corporatista sau auditul financiar, care au generat reactii la Washington, au generat reactii la Londra, am fost invitat de vreo trei ori la Londra sa vorbesc ca speaker pe chestiile astea... Dar este mai mult asa o satisfactie profesionala decat o satisfactie politica", a declarat Bodu pentru Agerpres.

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

A.S.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Sebastian Bodu alegeri europarlamentare 2014, #Sebastian Bodu PNTCD PDL alegeri, #lista candidati PNTCD europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2014