Alegeri europarlamentare 2014: Siegfried Muresan, surpriza de pe locul 2 al listei PMP

Joi, 08 Mai 2014, ora 11:40
4335 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Siegfried Muresan, surpriza de pe locul 2 al listei PMP

Siegfried Muresan, consilier principal al PPE pe afaceri economice in Parlamentul European, candideaza pe pozitia a doua a listei Partidului Miscarea Populara la alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 33 de ani, Siegfried Muresan este o prezenta noua in politica din Romania, el avand o cariera academica si politica in afara tarii, la Bruxelles si Berlin. Totodata, este cel care a beneficiat de faptul ca Elena Basescu a renuntat sa candideze pentru un nou mandat, pe listele PMP.

Cine este Siegfried Muresan, candidat cu sanse la europarlamentare la doar 33 de ani Interviu

Europarlamentare 2014: PMP si-a depus lista de candidati - pe voturile cui mizeaza

Cariera stralucita in Europa

Candidatul PMP este consilierul pe politici economice si sociale al PPE in Parlamentul European, incepand din anul 2011, iar in ianuarie 2014 a fost promovat in pozitia de consilier politic principal. Inainte de a se alatura PPE, a lucrat in Bundestag - Parlamentul Germaniei, dar si pentru Parlamentul European, potrivit Martenscentre.eu.

De asemenea, a fost consilier al presedintelui Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului german, crestin-democratul Gunther Kirchbaum, intre anii 2006 si 2009, cand a plecat de la Berlin la Bruxelles.

Anterior, a castigat prin concurs o bursa a Parlamentului Germaniei acordata tinerilor lideri din Europa de Est, dupa care a urmat un stagiu in Bundestag.

"Eu cunosc Europa; am studiat, am trait, am lucrat in Europa; cunosc avantajele Uniunii Europene si vreau ca romanii sa beneficieze de pe urma lor", a declarat Siegfried Muresan, intr-un interviu pentru Ziare.com, in luna aprilie.

A facut studii economice la Bucuresti (ASE) si Berlin, unde are un master in stiinte economice la Universitatea Humboldt, iar modelul sau politic este Angela Merkel.

Laudat de Traian Basescu, Elena Udrea si Elena Basescu

Siegfried Muresan ocupa pozitia a doua a listei PMP pentru alegerile europarlamentare in urma renuntarii Elenei Basescu la candidatura.

"Pe lista noastra se regaseste un tanar de aceeasi varsta cu mine, este vorba de Siegfried Muresan, si ma bucur ca am avut posibilitatea sa dau o sansa unui tanar sa se afirme in politica, pentru ca si mie mi s-a dat la un moment dat o sansa si era de datoria mea sa promovez mai departe pe cineva", a spus Elena Basescu, despre el.

De asemenea, Elena Udrea a spus despre Muresan ca este "un tanar care a avut o activitate performanta" in Parlamentul European.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Alegeri europarlamentare 2014: Politicienii se lupta pentru 32 de mandate

In plus, si presedintele Traian Basescu a vorbit in doua randuri despre candidatul PMP la europarlamentare: "Luati-l pe Siegfried Muresan, sunt convins ca o sa va placa".

"Cei care studiaza in strainatate si au calificati foarte inalte, dar si dovedite sunt bineveniti in tara, dar au 200 de euro/luna. Cei care au calitati au perspectiva progresului in functie si in venituri. Un astfel de tanar este Siegfried Muresan, pe locul 2 pe lista PMP, deci eligibil", a mai spus Traian Basescu.

Alegeri europarlamentare 2014: Cristian Preda, liderul listei PMP si unul dintre cei mai activi in PE

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Siegfried Muresan candidat europarlamentare, #candidati PMP europarlamentare, #Siegfried Muresan candidat PMP, #lista candidati PMP alegeri , #alegeri europarlamentare 2014
Comentarii