Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegeri europarlamentare 2014: Sorin Moisa, adjunctul lui Dacian Ciolos care vrea in PE din partea PSD

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 15:53
3081 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Sorin Moisa, adjunctul lui Dacian Ciolos care vrea in PE din partea PSD
Foto: sorinmoisa.ro

Sorin Moisa, directorul adjunct de cabinet al comisarului european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, ocupa pozitia a 10-a a listei aliantei electorale PSD-UNPR-PC pentru alegerile europarlamentare.

In varsta de 38 de ani, Sorin Moisa candideaza in premiera pentru un loc in Parlamentul European, el lucrand de mai multi ani in Comisia Europeana.

PSD a stabilit lista pentru europarlamentare: Doi ministri si alte surprize, in cursa pentru PE (Video)

Cariera in Parlamentul European si in Comisia Europeana

Sorin Moisa este sef de cabinet adjunct al comisarului european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, incepand din luna februarie 2010, aflandu-se in concediu fara plata "pentru interese personale", pana pe 26 mai, potrivit paginii lui Dacian Ciolos de pe site-ul Comisiei Europene.

De profesie economist si absolvent al ASE, Facultatea de Relatii Economice Internationale, Moisa are mai multe atributii in cadrul cabinetului lui Ciolos, potrivit paginii acestuia: contribuie la strategie si coordonare, coordoneaza relatiile internationale si interinstitutionale si se ocupa cu contactele politice.

Lista PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare: Un candidat de 24 de ani si unul din Chisinau (Video)

De asemenea, potrivit site-ului sau, Sorin Moisa "experienta practica si un capital social important in mediul politico-institutional european la nivel inalt", atat in Parlamentul European, cat si in Comisia Europeana.

Totodata, pe site-ul lui, se arata ca "a fost in contact direct cu mediul agricol si rural romanesc si european, cu mediul de cercetare, si, la nivel politic, cu principalele capitale europene si cu regiuni importante din Europa".

In plus, intre lunile ianuarie 2002 si august 2006 a fost consilierul politic al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

Alegeri europarlamentare 2014: Politicienii se lupta pentru 32 de mandate

Venit anual de 125.000 de euro

Sorin Moisa a primit un salariu de aproape 125.000 de euro de la Comisia Europeana, in ultimul an fiscal. In plus, detine un depozit bancar de peste 90.000 de euro si o suma de peste 192.000 de euro la Comisia Europeana - Fondul de Pensii, potrivit declaratiei sale de avere.

Totodata, pe langa acest depozit bancar, mai are inca aproape 13.500 de euro in diferite conturi sau depozite bancare, in timp ce sotia sa, Cristina Moisa, detine peste 61.000 de euro.

Ciolos isi face echipa multinationala, la Bruxelles

Directorul adjunct de cabinet al lui Dacian Ciolos nu a scris nimic la rubrica bunuri imobile - terenuri sau cladiri -, insa el are doua autoturisme Renault Clio, unul cumparat in anul 2010, si altul luat in leasing. De asemenea, detine si trei icoane pe lemn, icoane pe panza, cinci tablouri, precum si bijuterii, ceasuri si stilouri in valoare totala de aproape 8.000 de euro.

Sorin Moisa este si actionar la patru companii - Commerzbank AG Frankfurt, Credit Agricole SA Paris, Deutsche Bankg AG Frankfurt si Societe Generale SA Paris. In plus, are un imprumut de 10.000 de dolari acordat fostului ministru al Sanatatii Mircea Cinteza.

In ce priveste cadourile, Sorin Moisa a declarat cadouri de botez ale fiicei sale, in valoare de 16.000 de lei, 2.750 de euro si 2.000 de dolari.

Alegeri europarlamentare 2014: Viorica Dancila vrea un nou mandat pentru PSD in PE

Alegeri europarlamentare 2014: Daciana Sarbu vrea al treilea mandat in PE

Alegeri europarlamentare 2014: Ioan Mircea Pascu, fostul ministru PSD aflat de 7 ani in PE

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Sorin Moisa alegeri europarlamentare, #lista candidati PSD europarlamentare, #Sorin Moisa adjunct Dacian Ciolos, #candidati PSD alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2014