Corlatean: Salut faptul ca Tokes nu mai e pe lista candidatilor din Romania

Sambata, 24 Mai 2014, ora 10:59
2046 citiri
Corlatean: Salut faptul ca Tokes nu mai e pe lista candidatilor din Romania
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a salutat faptul ca Laszlo Tokes nu mai candideaza din partea Romaniei la Parlamentul European, ci din partea Ungariei, acuzandu-l pe acesta ca si-a defaimat tara la Bruxelles.

"Din pacate, au fost numeroase situatii in mandatul care se incheie in care europarlamentari din Romania in numele unui interes ingust si-au defaimat tara. Faptul ca, si salut faptul ca nu va mai fi pe o lista de candidati prezentata in Romania un om precum Tokes Laszlo, s-a dus in Ungaria, candideaza pe lista unui partid din Ungaria, este foarte bine ca este dincolo si nu in Romania.

Salut acest lucru", a declarat Corlatean, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Alba Iulia, scrie Adevarul.

Intrebat de un jurnalist daca Tokes a adus deservicii Romaniei in precedentul sau mandat de europarlamentar, Corlatean a afirmat ca acesta a uitat ca a fost ales in Romania si "a adus deservicii de imagine, deservicii de natura politica Romaniei si romanilor".

"Vom vedea care sunt rezultatele din Ungaria, daca va fi sau nu va fi ales europarlamentar, daca va fi, va ramane in continuare acolo, dar cel putin stim ca e de partea cealalta a baricadei", a mai spus ministrul de Externe.

Laszlo Tokes a candidat la PE de doua ori, prima oara in 2007 ca independent, iar a doua oara in 2009, pe lista UDMR.

La alegerile de duminica, Tokes se afla pe pozitia a treia a listei aliantei Fidesz-KDNP din Ungaria.

In vara anului 2013, la lucrarile Universitatii de Vara "Balvanyos", pastorul a spus ca Ungaria ar trebui sa ofere Transilvaniei un "protectorat", la fel cum "a facut Austria cu Tirolul de Sud".

Declaratia a starnit un val de indignare in Romania, iar PSD a cerut presedintelui sa ii retraga lui Laszlo Tokes decoratia Tokes cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler. Presedintele a spus ca asteapta ca instanta sa dea o decizie, dupa ce Tokes a atacat hotararea Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua Romaniei" de retragere a distinctiei care ii fusese acordata in 2009, pentru meritele avute la Revolutia din 1989.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corlatean Tokes candidat Ungaria, #Tokes europarlamentare Ungaria , #alegeri europarlamentare 2014