Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce sa mergem la vot? Ovidiu Sirbu: Pentru oamenii rataciti in turma de rinoceri

Sambata, 24 Mai 2014, ora 22:22
4062 citiri
De ce sa mergem la vot? Ovidiu Sirbu: Pentru oamenii rataciti in turma de rinoceri
Foto: Facebook / Ovidiu Sirbu

Ovidiu Sirbu, cercetator la Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara, participa la alegerile europarlamentare de duminica si va vota cu gandul la oamenii educati, modesti si eficienti din tara asta, desi se declara dezgustat de clasa politica actuala.

Cele mai recente sondaje, realizate saptamana trecuta, arata ca, desi peste 50% dintre alegatorii romani se arata interesati, doar o treime sunt decisi sa mearga duminica la cele mai importante alegeri europarlamentare de la infiintarea Uniunii Europene.

"Cu o singura exceptie, am votat la fiecare runda de alegeri libere, chiar si atunci cand a trebuit sa conduc sute de kilometri ca sa ajung la o sectie de votare unde functionari plictisiti nu incetau sa-ti aduca aminte prin atitudine ca le irosesti timpul pretios.

Am votat de fiecare data, in ciuda dezgustului si perplexitatii care ma incearca atunci cand ma uit la clasa politica actuala... Am votat de fiecare data pentru acei cativa OAMENI rataciti in turma de rinoceri cu educatie dubioasa, morala indoielnica si o lipsa de scrupule aiuritoare.

Am votat si votez pentru EI, pentru toti cei tacuti, modesti, educati, eficienti, pentru cei care se jeneaza/nu stiu cum sa ceara sau sa ofere mita, pentru acei frumosi anonimi care formeaza olimpici si campioni, pentru cei care nu uita sa se uite in oglinda inainte de a se uita in jur. Am votat si votez pentru ca inca mai sper...", a declarat tanarul cercetator pentru Ziare.com.

Afla care este sectia ta de votare

Ultima saptamana de campanie: Cati oameni merg la urne si ce voteaza - sondaj CURS si Avangarde

Alegeri europarlamentare: Boicotarea alegerilor avantajeaza partidele mari

Cele mai importante alegeri europarlamentare de pana acum

Duminica, 25 mai, peste 18 milioane de alegatori din Romania sunt asteptati la urne pentru a vota partidul sau candidatul independent care sa ii reprezinte in Parlamentul European in urmatorii cinci ani. Romania va avea 32 de eurodeputati din cei 751 care ii reprezinta pe cei peste 500 de milioane de cetateni din cele 28 de state membre UE. Votul este obligatoriu doar in Belgia, Cipru, Grecia si Luxemburg.

Detalii suplimentare pe site-ul Parlamentului European

Acestea sunt cele mai importante alegeri europene de pana acum, in conditiile in care Uniunea Europeana face eforturi pentru a depasi criza economica, iar liderii ei au pozitii diverse cu privire la directia care ar trebui urmata in viitor. In plus, sunt primele alegeri desfasurate dupa intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, in 2009, care a conferit o serie de noi competente Parlamentului European.

Mai mult, in premiera, de rezultatul alegerilor europarlamentare din 25 mai va depinde cine va conduce si Comisia Europeana, cei mai bine cotati fiind Jean-Claude Juncker, candidatul PPE, si Martin Schulz, candidatul PES.

Cum va arata Parlamentul European dupa alegeri

Sondajele arata ca scoruri foarte stranse intre principalele forte politice europene, de stanga si de dreapta, Partidul Popularilor Europeni avand un usor avantaj in fata socialistilor din PES.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#alegeri europarlamentare 2014, #prezenta vot alegeri europarlamentare, #Ovidiu Sirbu Timisoara , #alegeri europarlamentare 2014