Ziare.com

Europarlamentare 2014: Cum vor vota romanii plecati din localitate si cei din strainatate

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 23:54

   

Europarlamentare 2014: Cum vor vota romanii plecati din localitate si cei din strainatate
Cetatenii romani cu domiciliul in Romania isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare din tara in baza cartii de identitate, cartii electronice de identitate, cartii de identitate provizorii, buletinului de identitate, pasaportului sau a carnetului de serviciu militar, in cazul elevilor din scolile militare, a decis BEC.

Potrivit deciziei BEC, cetatenii romani care in ziua de referinta se afla in strainatate isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in strainatate in baza cartii de identitate, cartii electronice de identitate, cartii de identitate provizorii, buletinului de identitate.

Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate voteaza in baza cartii de identitate provizorii, pasaportului diplomatic, pasaportului diplomatic electronic, pasaportului de serviciu, pasaportului de serviciu electronic, pasaportului simplu, pasaportului simplu electronic sau a pasaportului simplu temporar, dupa caz.

Cum votezi la europarlamentare, daca esti in alta localitate

Potrivit deciziei BEC, alegatorul comunitar care in ziua de referinta se afla in alta comuna, oras sau municipiu decat unde este inscris in copia de pe lista electorala speciala isi poate exercita dreptul de vot la orice sectie de votare in baza documentului de identitate valabil.

Presedintele biroului electoral al sectiei de votare contacteaza telefonic biroul electoral judetean sau biroul electoral al sectorului municipiului Bucuresti, dupa caz, in vederea confirmarii faptului ca alegatorul comunitar se regaseste in tabelul intocmit de Autoritatea Electorala Permanenta care cuprinde alegatorii comunitari inscrisi in listele electorale speciale.

Europarlamentare 2014 - Ce candidaturi au fost respinse de BEC

Alegatorii care isi exercita dreptul de vot prin intermediul urnei speciale sunt inscrisi in lista electorala suplimentara, fiind radiati daca este cazul din copia de pe lista electorala permanenta sau speciala existenta la sectia de votare.

"Alegatorii care isi exercita dreptul de vot prin intermediul urnei speciale si care sunt inscrisi in extrasul de pe lista electorala suplimentara vor fi consemnati numeric in procesul verbal de constatare a rezultatului votarii la punctul b3 - 'Numarul total al alegatorilor inscrisi in lista electorala suplimentara care s-au prezentat la urne'", mai prevede decizia BEC.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2198 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da' ce, vor vota?

Le da Dragnea voie?
La vot au voie numai "decedatii", turistii elctorali si sustinatorii inflacarati al USD. Restul, vor fi impiedicati prin toate metodele sa ajunga la urne. Li se va spune ca n-are rost sa merga, ca n-au cu cine vota. Sau li se vor cauta chichite prin acte. Sau li se va inchide usa in nas inainte sa vina ceasul inchiderii. Sau li se va spune ca au votat. Metode sunt, multe chiar!
Dragnea lucreaza cu sarg la ele, ca a lasat Legea Descentralizarii balta!

 

"Cum vor vota romanii plecati din localitate si cei din strainatate"

Cei din strainatate intuiesc CUM vor vota.

 

Cum vom vota noi, cei din strainatate? Fara sacose electorale!

Ar fi hazliu sa incercati distribuirea de sacose cu ulei, zahar, covrigi, etc. la romanii din California!!

dar

cetatenii romani cu domiciliul in strainatate si care in ziua votului se afla in vizita in Romania ?

La alegerile europarlamentare precedente fiului meu NU i s-a permis sa voteze in Bucuresti. DE ce ?
Citind articolul imi dau seama ca nici in anul acesta nu sunt prevazute astfel de cazuri.

stefan

sa speram ca sunt validata toate voturile si nu furate cum se intample in mod frecvent cu clasele politice.

 

Voturi sa fie!

Daca romanii sunt plecati din localitate, din tara, de pe glob, din galaxie... Pe mine, chiar ma intereseaza daca romanii vor decide sa voteze, desi opinia politicienilor este ca prezenta la vot va fi foarte scazuta, cu toata implicarea pe care o presupune campania sustinuta de PE si eforturile sustinute la nivel national.

http://www.romaniatv.net/alegeri-europarlamentare-2014.html

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor