Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Euroscepticii finlandezi castiga teren la alegerile pentru PE

Luni, 26 Mai 2014, ora 00:20
1556 citiri
Euroscepticii finlandezi castiga teren la alegerile pentru PE

Formatiunea anti-imigratie si eurosceptica Adevaratii Finlandezi ar urma sa castige doua din cele 13 locuri ale Finlandei in viitorul Parlament European (PE), cu unul mai mult ca pana acum, releva primele proiectii citate de portalul finlandez de stiri Yle si agentia germana de presa DPA.

Conform proiectiilor realizate dupa numararea a 84% din voturi, aceasta formatiune a obtinut 13,2% din voturi, cu 3,4% mai mult decat in 2009.

Partidul de Centru, de opozitie, si Partidul Coalitia Nationala din Finlanda (conservator, la guvernare) lupta umar la umar pentru primul loc, fiecare cu putin peste 21%, si urmeaza sa-si pastreze cele trei locuri de care dispune fiecare in PE.

Social-democratii, care fac parte din coalitia guvernamentala de la Helsinki, ar urma sa-si pastreze cele doua locuri din PE, dar nivelul de sustinere pare sa fi scazut cu 5%, ajungand la 12,6%.

Prezenta la vot a fost in Finlanda de 40,9%, usor mai ridicata decat in 2009.

Din partea Coalitiei Nationale, ministrul pentru Uniunea Europeana Alexander Stubb a atras mai multe voturi decat oricare alt candidat din Finlanda. Totusi, partidul sau nu va reusi sa obtina un loc suplimentar in PE, indica Yle.

De asemenea, arata aceste proiectii, Olli Rehn, reprezentand Partidul de Centru si care cu prilejul acestor alegeri va renunta la postul sau de comisar in UE, va merge si el la Bruxelles, alaturi de colegul sau de partid Paavo Vayrynen, care are o abordare considerabil mai eurosceptica si a atras astfel un numar crucial de alegatori de partea Partidului de Centru.

Al treilea candidat cel mai popular este Jussi Halla-aho, din partidul Adevaratilor Finlandezilor, care si-a castigat reputatia atacand politica finlandeza cu privire la imigratie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#rezultate alegeri Finlanda, #rezultate alegeri eurosceptici, #radicali alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2014