Care clasa politica? O rusine!

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Luni, 19 Mai 2014, ora 14:52
4183 citiri
Care clasa politica? O rusine!

"Toata clasa politica are nevoie azi de hartie igienica", declara recent Victor Rebengiuc. "Aceasta clasa politica si-a incheiat misiunea", afirma Traian Basescu. Si totusi, presedintele a insistat: "voi iesi din politica cu picioarele inainte".

Trei declaratii calde. Politicienii romani au fost caracterizati magistral de un actor celebru. Ghinionul acestei tari sunt ei. Cei care "si-au incheiat misiunea", dar lupta pana la capat "sa iasa cu picioarele inainte din viata politica". Cand esti "politician de top", doua declaratii contradictorii sunt un fleac.

Indraznesc sa-l contrazic public pe maestrul Rebengiuc. Hartia igienica nu este la indemana oricui si nu oricine o foloseste. Prin tot ce au demonstrat, politicienilor de pe malurile Dambovitei le place mocirla. Namolul de pe scena politica. Adora propria neputinta. Este mediul care a caracterizat toata adunatura politica. Circ, scandal, jigniri, frustrari, razbunari, faradelegi si lipsa de caracter.

Ne chemati iarasi sa va votam? Sunteti aceiasi! Aceiasi domni si doamne, numiti generic "clasa politica". Aveti un tupeu desavarsit!... Aici puteti fi campioni daca s-ar face un concurs mondial. Romanii s-au mai desteptat. Este adevarat, putin, nu prea mult. In schimb, voi, "clasa politica", deloc!

Chemati-i la vot pe cei 3-4 milioane de romani aflati in pribegie, pe tot cuprinsul Europei si nu numai! Stie oare clasa politica ce inseamna umilinta in strainatate? Ce inseamna foamete, suferinta, denigrare, pierderea familiei? Intrebati-i pe cei care au plecat de ce au facut-o.

Oare, "clasa politica" din Romania le-a oferit alternative? Transmiteti-le un mesaj incurajator capsunarilor din Spania, badantelor din Italia care stau cu batrani, prostituatelor romance din Germania, romanilor haituiti in Marea Britanie de omologii vostri, rromilor din taberele din Franta si tuturor romanilor care nu vor sa mai auda de voi.

Chestionati-i de ce nu vor sau nu pot efectiv sa se intoarca acasa. Ati fi mirati sa aflati ca ar muri la propriu de foame, neavand unde sa lucreze in propria tara? Adunati ipotetic vreo 3 milioane de romani care s-ar intoarce maine in tara cu numarul de someri declarati - 750.000 de persoane - si veti observa usor ca am fi, de departe, tara cu cel mai mare procent de someri din Uniunea Europeana!

"Clasa politica" romaneasca se lauda ca avem somaj mic, dar omite sa vada tragediile conationalilor uitati pe alte meleaguri. Ignora zecile de mii de minori care traiesc fara parinti alaturi. Se bucura in schimb ca au scapat de niste guri de hranit. Deciziile politice gresite au schimbat destinul a milioane de romani.

Rugati-i sa vina la vot pe cei minimum doua milioane de romani care lucreaza la negru, prin "grija" autoritatilor, fara sa achite niciun leu, contributii sociale si de sanatate, la bugetul statului roman. Cat sunteti politicieni nu conteaza ca la varsta pensionarii acesti indivizi nu vor avea de unde sa primeasca o pensie.

Dar voi, "clasa politica", taceti. Stiu, nu e frumos sa spuneti adevarul. L-ati spus vreodata, pana la capat? Spuneti-le ca Romania se imprumuta lunar cu un miliard de euro ca sa plateasca salariile bugetarilor si multumiti-le ca pentru salariile lor nu va imprumutati mai mult. Sursa economiei subterane este chiar "clasa politica".

Invitati-i sa va voteze din nou pe pensionarii de care v-ati batut joc in ultimii 24 de ani. Dupa ce ca au trait 45 de ani sub comunism, le-ati rapit si bruma de demnitate umana pe care o mai aveau in ei. Le-ati chinuit existenta prin saracie si i-ati amagit ca ar putea sa traiasca ziua cand vor conta pentru "clasa politica" si in alte vremuri decat cele electorale.

Implorati-i sa vina la urne si pe inteprinzatorii mici si mijlocii. Pe aceia carora le-ati spus in 2008 ca Romania e ferita de criza. Pe cei care au renuntat sa mai lupte cu morile de vant din economia reala. Ei s-au convins demult de "binefacerile" legislative ale politicienilor romani. Deciziile "clasei politice" i-au falimentat.

Pe antreprenorii care inca duc economia in spate nu cred ca va puteti baza. Ei sunt cei mai avizati... neparticipanti.

Chemati-i la sectiile de votare pe cei 650.000 de romani care au cel mai mic salariu pe economie din Uniunea Europeana. Ei sigur vor veni, manati de indemnul: "mandri ca suntem romani", chiar daca le ghioraie matele de foame. Pe ei se bazeaza viitorul acestei tari? Pe faptul ca muncesc pe un salariu mizer si au eficienta minima la locul de munca?

Implorati-i si pe tinerii care au implinit 18 ani sa vina duminica viitoare sa vada cum e sa pui stampila pe un partid, dupa ce partidele au pus stampilele pe ei. Vor fi incantati sa-si reaminteasca ororile din educatie, care le-au marcat existenta. Nu le-a raspuns "clasa politica" inca de ce nu-si gasesc de munca dupa ce termina scoala, liceul sau facultatea, iar tanara generatie a ajuns la peste 32% somaj.

Era sa uit de romanii plecati afara la studii sau pentru a-si valoriza munca pentru care sunt pregatiti. Zeci de mii de medici si asistente medicale, romanii care sunt buni profesionisti in diverse alte domenii de activitate, au refuzat sa stea la cheremul sau la mila unui sistem corupt sau mafiot.

Oare, toti acesti romani vor dori sa vina la vot? A uitat "clasa politica" pe cineva? Singurul amanunt pe care l-au uitat cu desavarsire politicienii romani este... Romania.

Eu zic sa nu avem alte asteptari de la actuala "clasa politica". Ea nu se va schimba prea curand. E o rusine. Rusinea noastra!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#clasa politica Romania, #alegeri europarlamentare 2014, #alegeri prezidentiale 2014 , #alegeri europarlamentare 2014