Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Cum ridica Elena Udrea Romania si ce face Victor Ponta cu ea

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 15:13
4956 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Cum ridica Elena Udrea Romania si ce face Victor Ponta cu ea

S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc in data de 25 mai.

Victor Ponta si-a inceput ziua de vineri la o manastire ca tot era sarbatoare. Cred ca si-a zis sa profite si sa faca un dus electoral caldut. Traian Basescu a venit spre apus cu o declaratie de presa de la Cotroceni prin care a incercat sa fixeze temele dezbaterilor, atacandu-i pe socialisti.

Pe ecranele publicitare din oras, politicienii au luat locul sapunului, iar, la cina, Elena Udrea a decis sa "ridice Romania", acesta fiind sloganul de campanie al PMP.

Pe afis, in prim plan e doamna Udrea in blugi mulati pe picioare si cu o camasuta alba pe umeri, insotita de candidatii partidului. Deasupra, cu litere de tipar, sta scris: "Ridicam Romania!"

E imposibil ca prin minte sa nu-ti treaca ceva ganduri necurate, admirand posterul de campanie. Nu-mi ramane sa spun decat ca tara e mare si greu de sculat pentru niste alegeri atat de mici. Dar ce se mai ascunde in spatele acestei campanii?

Pai, daca Elena Udrea ridica patria si s-a pus mot pe afis, iar Victor Ponta a pornit prin tara, iar pe toate gardurile e domnia sa care anunta ca USL n-a murit, nu e prea greu sa realizezi ca aceasta campanie e doar incalzirea pentru batalia cea mare care va avea loc la sfarsitul anului.

Probabil ca ambii politicieni isi testeaza muschii pentru confruntarea prezidentiala. Elena Udrea nu mai ascunde faptul ca vrea sa candideze, desi nu a declarat-o direct. Theodor Baconschi anunta zilele trecute ca lidera PMP ar fi o persoana potrivita pentru Cotroceni. Pana la urma, nimeni nu poate fi oprit sa incerce, iar Elena Udrea testeaza acest lucru prin campania pentru europarlamentare.

Victor Ponta se pare ca a realizat faptul ca nu se poate eschiva de la misiunea pe care i-a incredintat-o partidul si cel mai probabil va candida pentru functia de presedinte al Romaniei. Are notorietate, spargerea USL nu l-a afectat foarte mult, iar dupa 25 mai poate spune ca a castigat alegerile, obiectivul de 35 de procente fiind usor de atins.

Sondajele de opinie situeaza coalitia PSD-UNPR-PC la 40% dintre preferintele electorilor cu o luna inainte de alegeri. Pe de alta parte, PNL, PDL, PMP si Forta Civica strang si ele tot 40% din preferintele electorale, singura diferenta dintre stanga si dreapta fiind ca prima e unita, ultima e fragmentata.

Astfel am ajuns in punctul in care putem spune ca tara a atins o polarizare simetrica, iar lupta se duce pe luat prizonieri din cealalta tabara.

In acest caz, Victor Ponta pare mai usor de inteles cand spune ca USL n-a murit si de ce l-a facut pe Tariceanu sef peste Senat. Este evident pentru mine ca actualul premier are nevoie de dreapta ca de aer.

Doar cu ajutorul ei poate ajunge presedinte si cu cel al Elenei Udrea. Asta in cazul in care aceasta nu se razgandeste.

Lidera Partidului Miscarea Populara e un politician ambitios, consecvent si atragator. Reuseste sa stranga bani pentru campanie si poate sa faca fata unei dezbateri cu Victor Ponta, dar ii lipseste ceva, iar acel ceva se numeste fler. Nu trebuie sa uitam ca Sorin Oprescu a ajuns primar al Bucurestiului si cu ajutorul doamnei Udrea care, ca sefa de organizatie a PDL Bucuresti, l-a nominalizat pe Silviu Prigoana candidat la primarie. Intuitia politica a doamnei Udrea a irosit orice sansa a dreptei de a revendica marele oras pentru multa vreme.

In opinia mea, marea problema a doamnei Udrea e ca nu poate fi perceputa si altfel decat ca o femeie foarte frumoasa, iar femeile frumoase ii inhiba chiar si pe alegatori.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#campanie europarlamentare 2014 , #alegeri europarlamentare 2014