Iohannis: Nu demisionez daca PNL ia sub 20% la europarlamentare

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 14:47
1850 citiri
Iohannis: Nu demisionez daca PNL ia sub 20% la europarlamentare
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca nu o sa demisioneze si nici nu o sa fie demis din vreo functie politica, daca rezultatul la alegerile europarlamentare nu va fi cel propus, adica de cel putin 20%.

"Nici nu o sa demisionez, nici nu o sa fiu demis din vreo functie politica si nici nu mi se pare o solutie la ceva. Oricare va fi rezultatul, va fi analizat in conducerea partidului si, desigur, daca va fi cazul, se vor lua masuri", a explicat Klaus Iohannis.

Intrebat daca liberalii si-au propus intre timp un scor mai mare, de 25%, la europarlamentare, Klaus Iohannis a raspuns: "Nu cunosc asa ceva".

Antonescu: Imi dau demisia daca luam sub 20% la alegerile europarlamentare

Prim-vicepresedintele PNL a anuntat ca se va fi prezent la mitinguri electorale si in afisele pentru campania pentru europarlamentare. Iohannis nu se considera "locomotiva" electorala a PNL si spune ca prezenta sa in campanie "sigur nu strica", insa ramane de vazut cat de mult va ajuta pentru obtinerea de mai multe voturi.

Primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis i-a indemnat pe sibieni sa voteze cu liberalii la europarlamentare. "Aici (la Sibiu - n.red.) va fi interesant de urmarit. Sper sa se ia sibienii dupa mine", a afirmat Klaus Iohannis.

El spera, si la nivel national, ca liberalii sa obtina un scor bun la europarlamentare, insa nu crede ca absenta PRM de la aceste alegeri va aduce vreun avantaj PNL.

Cate voturi ar obtine USD si cate PNL la europarlamentare - sondaj INSCOP

Prim-vicepresedintele PNL se asteapta la o prezenta de 30% a romanilor la europarlamentare, ceea ce va insemna un "absenteism pronuntat".

El crede ca de vina pentru absenteismul romanilor la vot la europarlamentare sunt si candidatii, si politicienii, care nu reusesc sa le explice oamenilor destul de bine ce inseamna acest scrutin.

Klaus Iohannis apreciaza ca rezultatul europarlamentarelor va conta in perspectiva alegerilor prezidentiale, pentru ca acesta "arata cata rezonanta are un partid".

Vineri va avea loc la Sibiu lansarea candidatilor liberali pentru europarlamentare, in prezenta presedintelui partidului Crin Antonescu si a prim-vicepresedintelui Klaus Iohannis.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Klaus Iohannis europarlamentare, #Klaus Iohannis demisie europarlamentare, #Klaus Iohannis demis europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2014