Ciolos si Kovesi, printre primii care au votat (Video)

Duminica, 26 Mai 2019, ora 08:37
4176 citiri
Ciolos si Kovesi, printre primii care au votat (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PLUS Dacian Ciolos a votat, duminica dimineata, la Zalau. El a afirmat ca multi romani au asteptat aceasta zi importanta inca din 2017, cand in tara s-au desfasurat proteste masive antiguvernamentale.

"Sunt convins de faptul ca foarte multi romani asteapta ziua aceasta din iarna lui 2017, cand stateam in strada. Multi romani sunt suparati ca nu au votat la timp, in 2016. A venit ziua in care putem sa ne transmitem mesajul mai ferm si mai clar, prin vot. Sper sa fie cat mai multi romani care sa mearga azi la vot. E o zi insorita. Foarte multi romani stiu de ce sa voteze si pentru alegerile europarlamentare si pentru referendum. Sunt convins ca acest vot va avea un efect mult mai mare decat a trimite 32 de romani in PE", a declarat Dacian Ciolos, dupa ce a votat.

El a precizat ca voteaza la Zalau de cand are drept la vot.

Am votat la Zalau pentru ca de cand am drept de vot aici votez, am aici domiciliu. Am vrut sa imi fac datorita de cetatean aici, unde m-am nascut. Important este sa mergem la vot. Am venit cu fratele meu. Mama are tabieturile ei. O sa vina sa voteze dupa ce iese de la biserica. Sora mea si cumnaltu o sa voteze si ei. Simt o mobilizare foarte buna si in orase, dar si in sate. Sunt foarte multi care asteapta aceasta zi. In urma acestui vot transformam deznadejdea in speranta si speranta in fapte, in decizii care pot fi luate in perioada urmatoare. Semnalul pe care il vom da celor care ne conduc astazi.

La randul ei, fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a votat tot de dimineata, la o sectie din Capitala.

Kovesi a spus ca a votat "pentru justitie si pentru cinste".

"De cand am implinit 18 ani, am votat de fiecare data. Am venit sa votez pentru justitie si pentru cinste", a declarat Kovesi, citata de HotNews.ro.

Printre primii care au votat se numara si George Simion, candidat independent, care si-a exercitat acest drept la Iasi.

"Am votat la Iasi, orasul celor trei mari Uniri, pentru a avea o Romanie care sa fie mare in Europa si mare in lume. Totodata, votez la Iasi pentru a da o palma partidelor politice", a spus el.

Precizam ca presedintele Klaus Iohannis va vota la ora 10:15 la Liceul Teoretic "Jean Monnet" din Bucuresti.

Romanii sunt asteptati, duminica, la urne, pentru a vota in doua scrutine importante: alegerile europarlamentare si referendumumul pentru justitie.

Vezi aici LIVE cum se desfasoara votul de azi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ciolos votat europarlamentare referendum, #Kovesi votat europarlamentare referendum , #alegeri europarlamentare 2019