E.U. votez. TU? "Vrei absurd si totalitarism? Deschide ochii!"

Vineri, 17 Mai 2019, ora 08:18
4490 citiri
E.U. votez. TU? "Vrei absurd si totalitarism? Deschide ochii!"
Foto: Teodora Puiu/The Creator/IQads

"Drept inseamna sa te implici. Inseamna sa-ti pese. Nu fi de plastic!", spune actorul Serban Pavlu in unul dintre clipurile care ii indeamna pe romani sa se prezinte duminica, 26 mai, la urne si sa voteze pentru viitorul Parlament European.

"SSSSSSSSSSStt! Inchide ochii. Hai, inchide-i ... ia o pauza, probabil o meriti.

Imagineaza-ti cum de maine dispar logica sau ajutorul reciproc, munca de echipa, intelegerea si colaborarea. Nu-i mai pasa nimanui de tine, iar tu habar nu ai cine esti. Te apuca anxietatea, revolta, frica ... Nu mai intelegi nimic si incepe chinul. Chinul ala care iti fura identitatea si te face sa urli zi de zi ca tu n-ai cerut sa te nasti! Imagineaza-ti haosul ala care pe foaie suna bine, dar in viata reala te face bucati pentru ca nu mai pricepi nimic.

Absurdul lipsei de reguli, furtul de identitate, abuzurile, lipsa de respect si intoleranta nu sunt cool, frate... Imagineaza-ti teama lipsei de siguranta.

Vrei absurd si totalitarism? Atunci stai pe social media, plimba-te prin mall-uri, uite-te in pamant si ignora. Dar uita ca ai mai avea vreun drept. Vreodata. Drept inseamna sa te implici. Inseamna sa-ti pese. Inseamna sa te doara cand tai. Inseamna sa nu fii de plastic. Inadaptarea si teama provoaca cele mai paralizante stari prin care poti trece.

Nu mai esti tu. Mah, tu pricepi? Nu mai esti tu! Cine te crezi, de fapt, oricum?

Vrei sa continui sa fii diferit?! Vrei sa te poti gandi la caii verzi pe pereti care duc lumea inainte? Vrei sa mai poti fii tu? Sa creezi? Vrei sa poti vorbi liber? Si cu voce tare? Atunci deschide ochii, ia-ti CNP-ul si du-te sa-ti ceri dreptul la viitor prin vot responsabil! Iar daca tu crezi ca votul tau nu inseamna nimic, atunci accepta ce-o sa decida altii pentru tine!", este mesajul complet transmis prin clipul video.

Un "Desteapta-te romane!" pe patru voci

Clipul face parte din campania "Mergem La Vot", definita de cei de la IQads ca "o incercare de dezmortire, de urnire catre vot a celor carora nu le (mai) pasa de ce lasa ei in urma, de consecinte, de comunitatea din jurul lor, de viitorul local".

"Printre categoriile vizate sunt cinicii si indiferentii, adultii saturati de viata, plictisitii in etate, indiferentii axati pe propria stare de bine si prosperitate, tinerii ancorati intr-un prezent perpetuu in care cred ca totul li se cuvine. Este un desteapta-te romane pe patru voci", arata initiatorii, care spun ca totul a pornit de la observatia ca "Romania se transforma intr-un escape room".

In jurul ideii de baza s-au reunit mai multi profesionisti din lumea filmului care au pus la punct un "demers care indeamna la normalitate si decenta", spun ei.

Vezi AICI cele patru clipuri.

Citeste mai multe despre alte clipuri virale care iti spun de ce merita sa votezi pe 26 mai.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#mergi la vot, #clip mobilizare vot 26 mai , #alegeri europarlamentare 2019