Ecaterina Andronescu, despre demisia lui Dragnea: Cred ca va face acest lucru

Duminica, 26 Mai 2019, ora 22:30
10342 citiri
Ecaterina Andronescu, despre demisia lui Dragnea: Cred ca va face acest lucru
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, considera ca Liviu Dragnea va demisiona din functia de presedinte al PSD, dupa rezultatele proaste obtinute la alegerile europarlamentare.

"Eu cred ca va face lucrul acesta", a spus Andronescu la iesirea din sediul PSD, intrebata daca Liviu Dragnea ar trebui sa demisioneze.

Totodata, ministrul Educatiei a spus ca trebuie facuta o analiza serioasa a situatiei, pentru a se vedea ce greseli s-au facut.

"Sa vedem cifrele finale, nu este un succes (rezultatul, n.r.) . Eu cred ca trebuie facuta o analiza serioasa a situatiei. De subliniat unde sunt greselile foarte serioase", a declarat Ecaterina Andronescu.

De altfel, si la intrarea in sediul PSD ministrul Educatiei afirmase ca rezultatele la europarlamentare i se par "neasteptat de proaste pentru noi".

Oprisan: Liviu Dragnea sa demisioneze!

Dupa aflarea primelor rezultate, Marian Oprisan, vicepresedinte al PSD si presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, a cerut public demisia presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

"Prieteni, Noi, cei din PSD, am inteles ca increderea covarsitoare cu care am fost investiti in 2016 este o responsabilitate imensa. Am pus suflet, am muncit ca noua, tuturor romanilor sa ne fie mai bine! Ca om politic, care am fondat PSD, nu am putut insa sa ignor faptul ca niste calcule meschine si o politica de resurse umane complet neinspirata si total autista la vocea societatii civile si a membrilor PSD au facut ca munca si performantele din ultimii doi ani de zile sa compromita increderea covarsitoare care ne-a fost acordata de poporul roman", scrie Oprisan pe Facebook.

"Cifrele de la iesirea din sectiile de vot, dar si sentimentul general al electoratului ne dau masura esecului conducerii Partidului Social Democrat in frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie sa ne asumam realitatea: in numele interesului personal si a unor calcule meschine, Dragnea a reusit sa compromita increderea covarsitoare care ne-a fost acordata de poporul roman in 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului si incompetentei servile, pe pozitia a doua sau chiar a treia in unele orase. Concluzia este una singura, in inima oricarui PSD-ist adevarat, precum si in majoritatea sectiilor de votare: Dragnea trebuie sa plece! Nu maine, nu dupa vreo negociere de culise, ci acum!", spune Oprisan.

Primele rezultate ale exit poll-ului realizat de CURS-AVANGARDE, pentru ora 19:30: PSD 25,8%, PNL 25,8%, USR PLUS 23,9%, Pro Romania 5,7%, UDMR 5,4%, PMP 5,2%, ALDE 4,9%. Marja de eroare e de 2%.

Am avut parte de o mobilizare exceptionala si in diaspora, unde oamenii au stat la cozi infernale pentru a putea vota.

La ora redactarii acestei stiri, urnele multor sectii din diaspora sunt in continuare deschise, insa, desi cozile au ramas la fel de mari, BEC a refuzat sa prelungeasca programul de vot.

Urmareste LIVE pe Ziare.com declaratiile liderilor politici dupa aflarea primelor rezultate exit-poll.

Iata cum s-a desfasurat ziua votului

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Liviu Dragnea demisie, #PSD rezultate alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019
Comentarii