(P) Iasi 2019. Iohannis si PNL - umar la umar pentru justitie. "Patriotii" Romaniei de la PSD, huiduiti si fugariti de romani

Publicitate electorala
Luni, 13 Mai 2019, ora 15:16
19178 citiri
(P) Iasi 2019. Iohannis si PNL - umar la umar pentru justitie. "Patriotii" Romaniei de la PSD, huiduiti si fugariti de romani

Iasiul a gazduit zilele acestea cateva evenimente politice importante care fac, impreuna, o radiografie a Romaniei inainte de alegerile europarlamentare si referendumul initiat de presedintele Klaus Iohannis.

Sambata, 11 mai, in Piata Unirii din Iasi, presedintele Romaniei si PNL s-au unit intr-un demers de promovare a referendumului pentru Justitie, la finalul mitingului PNL pentru prezentarea candidatilor pentru alegerile europene. Principalele mesaje transmise de pe scena de la Iasi au fost: pe 26 mai - DA la referendum, vot pentru PNL. Mitingul a reunit peste 10.000 de participanti.

Tot la Iasi, pe 9 mai, PSD primea o palma usturatoare la mitingul organizat in aceeasi piata - social-democratii au fost primiti de ieseni cu huiduieli si proteste. Liderii PSD au fost evacuati cu jandarmii care i-au pazit de furia protestatarilor.

De altfel, presedintele Iohannis si liderii PNL au facut adevarate bai de multime in capitala Moldovei. Presedintele Iohannis chiar afirma: "Venind pe jos, am trecut pe langa Trei Ierarhi. Nu stiu cum se face, dar nu batea cu filmul pe care l-am vazut alaltaieri, oameni foarte primitori, foarte calzi".

Presedintele Klaus Iohannis a accentuat importanta referendumului in demersul de blocare a asaltului pe care majoritatea PSD-ALDE l-a declansat impotriva independentei Justitiei: "De doi ani si jumatate, PSD incearca sa indoaie legile ca sa-si faca scapati infractorii cocotati in fruntea statului.

Dragi romani, daca pierdem independenta Justitiei, atunci pierdem si sansa pentru a avea autostrazi, spitale, gradinite si scoli. Daca ii lasam pe ei sa ne strice tara, atunci romanii sunt cei care vor plati. Asa nu se poate!".

Klaus Iohannis i-a indemnat pe oameni sa mearga la vot pe 26 mai si sa voteze DA la referendum: "In Europa, Romania conteaza! In Europa, votul romanilor conteaza, locul nostru este in Europa! Voi sunteti Europa! Sa aratam lumii ca noi nu suntem un neam de hoti, ci un neam de oameni cinstiti. Pentru toate acestea trebuie sa mergem la vot pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor, pe 26 mai mergem sa votam!".

Presedintele PNL, Ludovic Orban, l-a atacat direct pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzandu-l de ipocrizie si fals patriotism. "Ce fel de patriot este Liviu Dragnea care pe 1 decembrie 2018 nu a calcat la Alba Iulia, capitala Unirii? Acestia nu sunt patrioti. Sunt tradatori de neam si tara.

Acestia sunt oameni care vor sa distruga Romania. Acestia sunt niste oameni care vor sa ne tina in servitute si slugarnicie. Nu mai avem nevoie de ei. Nu exista decat o singura forta care are capacitatea sa infranga ciuma rosie. Iar aceasta forta este Partidul National Liberal", a spus Ludovic Orban.

Este clar pentru toata lumea ca presedintele Iohannis si PNL si-au sincronizat "ceasurile". Agenda urmatoarelor doua saptamani va fi ocupata de promovarea masiva a referendumului pentru independenta Justitiei, avand doua varfuri de lance: Klaus Iohannis si PNL.

Dragnea, Dancila si PSD - campanie electorala in spatele jandarmilor

Iasiul a fost gazda de doua ori pentru manifestarile politice ale PSD. Pe 20 aprilie, liderii PSD s-au intalnit la Iasi cu simpatizanti social-democrati. Totodata, in afara locatiei, s-au strans protestatari nemultumiti de prezenta liderilor PSD in capitala Moldovei.

A fost nevoie de jandarmi pentru a-i scoate in siguranta pe pesedisti de acolo. In acelasi timp, a fost chemata si o fanfara pentru a acoperi huiduielile oamenilor furiosi.

Enervat, probabil, de acest incident, Liviu Dragnea a organizat pe 9 mai un miting tot la Iasi, convins de faptul ca va reusi sa spele rusinea din 20 aprilie. Greseala! La mitingul PSD din 9 mai, protestele au dat si mai mult peste cap planurile liderilor PSD. A fost nevoie de fortele de ordine pentru a tine lucrurile sub control.

Iasiul a fost in 9 mai un adevarat oras sub asediu, cu strazi blocate si zone delimitate de garduri. In plus, liderii PSD au fost evacuati sub protectia jandarmilor, pentru a scapa de furia iesenilor.

Aceste exemple nu sunt singulare. Concomitent cu mitingul PNL de la Iasi din 11 mai, PSD a organizat un eveniment la Galati. Filmul a fost acelasi - proteste masive ale galatenilor, jandarmi, forte de ordine. Si aici a fost nevoie de protectie pentru a-i evacua de la miting in siguranta pe pesedisti.

Este clar ca liderii PSD au reale probleme in a se misca in public in plina campanie electorala. Oriunde ajung Liviu Dragnea si lideri ai PSD, ei se confrunta cu furia oamenilor. PSD e pus in fata a doua variante: campanie in spatele jandarmilor sau renuntarea totala la aparitiile publice.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#alegeri electorale 2019, #PNL europarlamentare 2019 , #alegeri europarlamentare 2019
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Mai ramane putin si veti decide cine sunteti: romanii lui draknea
Poza PentruDreptate
PentruDreptate
rank 5