Parlamentul European a dat startul campaniei cu un clip emotionant: Alege-ti viitorul, suntem in asta impreuna! (Video)

Joi, 25 Aprilie 2019, ora 12:01
4477 citiri
Parlamentul European a dat startul campaniei cu un clip emotionant: Alege-ti viitorul, suntem in asta impreuna! (Video)
Foto: Arhiva Pixabay

Parlamentul European a lansat joi, pentru a marca startul campaniei electorale, un clip prin care doreste sa-i faca pe europeni sa constientizeze importanta votului lor la alegerile ce se vor desfasura in spatiul comunitar in perioada 23-26 mai.

Videoclipul este narat de o fetita care acum se naste si le spune sufletelor care deja sunt pe aceasta lume ce fel de viata pot construi impreuna.

"Astazi vin pe lume. Ca mii de copii din intreaga Europa. Cum va arata lumea in care crestem? Ce ne asteapta? Cei mai multi dintre noi suntem planificati, altii aducem o schimbare de planuri. Si toti am influentat aceasta lume chiar inainte de a ne naste.

Fericire. Dragoste. Si frica. O neliniste coplesitoare, aproape insuportabila.

Poate pentru ca lumea din jur e mai nesigura ca niciodata. Iar viata ne face sa ne simtim fragili si singuri, cand stim ca urmeaza o schimbare si nimic nu va mai fi la fel.

Se spune ca ne nastem pe aceasta lume singuri. Dar nu e asa! Din clipa in care venim pe lume, suntem impreuna. Si iubirea din lume creste. Fiecare copil nascut este un motiv in plus pentru a construi lumea din jurul nostru. Si a ne face un viitor si mai bun.

Provocarile de astazi sunt globale, dar impreuna in Europa putem fi un exemplu. Putem reduce schimbarea climatica, putem face granitele sigure, combate terorismul. Impreuna, putem promova pacea, egalitatea, drepturile si democratia. Fiecare poate influenta acesta lume, dar impreuna putem face o schimbare reala. De aceea votam!

Astazi vin pe lume. Alege Europa in care vrei sa cresc!", este textul videoclipului.

Parlamentul European prezinta si rezultatele unui sondaj de opinie prin telefon realizat de Parlament in aprilie, potrivit caruia 80% dintre cetatenii UE sustin ca ceea ce ii uneste pe europeni este mai important decat ceea ce ii desparte.

"Negocierile asupra Brexit-ului au demonstrat existenta incertitudinilor fata de o eventuala separare si a riscurilor asociate iesirii de sub aripa protectoare a Uniunii. Intrebati care sunt primele sentimente ce le vin in minte atunci cand se gandesc la UE, majoritatea europenilor mentioneaza speranta sau increderea (55% in total), in timp ce incertitudinea legata de viitorul Europei este sentimentul predominant pentru o treime din europenii intervievati (tabelul 2) . Dintre romani, 70% au un sentiment pozitiv fata de UE (40% speranta, 30% incredere) ", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Potrivit ultimelor cifre ale Eurobarometrului (din februarie 2019), doua treimi dintre europeni (68%) cred ca UE a adus avantaje tarii lor, in timp ce 61% sustin ca apartenenta la UE este un lucru pozitiv. Dintre romani, 57% considera ca apartenenta la UE a tarii lor este un lucru bun, in crestere semnificativa fata de 49% in septembrie 2018. De asemenea, 72% dintre romani (fata de 64% in septembrie 2018) cred ca Romania a beneficiat de pe urma calitatii de membra UE.

In acelasi timp, presiunile externe din partea unor tari terte fac si mai necesara solidaritatea intre statele membre, in dorinta de a-si mentine influenta si de a avea o pozitie puternica in noua ordine mondiala. Studiul Eurobarometru arata ca cetatenii sunt cel mai mult interesati de situatia economiei, de posibilitatile de angajare, de migratie, de schimbari climatice si de lupta impotriva terorismului, toate acestea indicand nevoia de o mai buna cooperare si actiune comuna.

"Cum va arata Europa in viitor este in mana celor care vor merge la vot in alegerile europene de pe 23-26 mai. Chiar daca Eurobarometrul de la sfarsitul lui februarie arata ca mai mult de o treime din cetatenii europeni sunt convinsi ca vor iesi la vot (35%; 30% in Romania), o alta treime (32%; 34% in Romania) raman nesiguri de prezenta la scrutin. In cazul tinerilor cu drept de vot, chiar daca au in mod consecvent o atitudine pozitiva fata de UE (74%), numai 21 % vor iesi cu siguranta la vot, in timp ce 34% nu sunt inca hotarati (tabelul 7) ", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#campanie parlamentul european alegeri mai 2019 , #alegeri europarlamentare 2019