PSD, ALDE si UNPR au renuntat la mitingurile electorale programate duminica la Focsani. Ramane doar PNL

Duminica, 05 Mai 2019, ora 13:32
3992 citiri
PSD, ALDE si UNPR au renuntat la mitingurile electorale programate duminica la Focsani. Ramane doar PNL
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD, ALDE si UNPR nu organizeaza duminica mitinguri electorale la Focsani, acolo unde are loc o actiune electorala a PNL. In timp ce PSD spune ca a renuntat la miting pentru a nu exista interpretari, UNPR a anuntat ca nici nu a intentionat sa organizeze vreo actiune.

Patru mitinguri electorale erau programate duminica in Focsani, in locuri diferite si fara aprobare de mars, astfel incat adversarii politici sa nu aiba posibilitatea de a se intalni. Este vorba despre actiuni electorale ale PNL, PSD si ALDE la care ar fi trebuit sa participe in jur de 20.000 de oameni.

Liberalii au criticat ideea Primariei Focsani de a aproba mai multe actiuni electorale dupa ce PNL Vrancea anuntase ca-si va lansa candidatii la alegerile europarlamentare intr-un mare miting.

"Este adevarat ca am renuntat la mitingul de duminica. Am luat aceasta decizie ca sa nu apara interpretari, sa nu le dam liberalilor lucruri de rostogolit. Ii lasam pe ei sa-si faca actiunea lor, noi mergem in campanie, avem multe lucruri de facut si de spus oamenilor", a declarat deputatul PSD Nicusor Halici.

Mitingul PNL merge mai departe

Mitingul de lansare a candidatilor PNL la alegerile europarlamentare va avea loc, duminica la Focsani, incepand cu ora 16.00. La eveniment vor participa presedintele PNL Ludovic Orban, secretarul general al PNL Robert Sighiartau, alaturi de candidati ai partidului la alegerile europarlamentare Rares Bogdan, Siegfried Muresan, Violeta Alexandru, potrivit unui comunicat de presa al partidului.

Ludovic Orban a declarat, vineri, la Campulung, ca liberalii au depus cerere pentru un mars care sa aiba loc in data de 5 mai, la Focsani, iar Primaria a aprobat si o actiune similara a PSD, ALDE si UNPR, "o contramanifestatie, ca pe vremea minerilor".

In replica, UNPR a negat, sambata, ca va participa la mitingul de la Focsani din data de 5 mai, alaturi de PSD, asa cum a precizat liderul liberal. Partidul condus de Gabriel Oprea i-a cerut lui Ludovic Orban sa duca o campanie corecta si sa nu dezinformeze.

De asemenea, PNL Vrancea a anuntat ca orice incident care ar putea aparea la mitingul de duminica, la Focsani, nu va fi responsabilitatea PNL, ci a institutiilor care asigura ordinea publica. Reactia a venit dupa ce Ludovic Orban a spus ca au fost autorizate actiuni similare in aceeasi zi ale PSD, ALDE si UNPR.

La randul sau, primarul PSD din Focsani, Cristi Valentin Misaila, a indeamnat PNL sa "lase minciunile si scenariile cu batausi" si sa "coboare in viata reala", dupa ce PNL Vrancea a anuntat ca orice incident care ar putea aparea la mitingul de duminica, la Focsani, nu va fi responsabilitatea liberalilor. Misaila arata ca nu scrie nicaieri, in nicio lege, ca numai unui singur partid i se poate aproba in aceeasi zi o actiune politica sau un miting.

"Probabil ca liberalii ar dori ca atunci cand ei organizeaza ceva sa nu se mai intample nimic altceva si eventual si pamantul sa ia o pauza din a sa rotatie in jurul soarelui. Asa ceva este insa imposibil si tocmai de aceea niciun partid nu va face duminica mars, astfel evitandu-se si posibilitatea ca doua sau mai multe grupuri sa se intalneasca si lucrurile sa degenereze", arata primarul din Focsani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#PSD ALDE UNPR anulat miting Focsani, #PNL miting Focsani , #alegeri europarlamentare 2019
Comentarii