Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, o sprijina pe Marine Le Pen: Va castiga alegerile si fara ajutorul meu

Luni, 20 Mai 2019, ora 18:40
2565 citiri
Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, o sprijina pe Marine Le Pen: Va castiga alegerile si fara ajutorul meu
Foto: Facebook / Marine Le Pen

Fostul strateg al lui Donald Trump Steve Bannon, prezent la Paris cu cateva zile inaintea alegerilor europene, afirma ca sefa extremei drepte franceze Marine Le Pen nu are nevoie de ajutorul sau pentru a obtine o victorie in acest scrutin, relateaza AFP.

"Marine Le Pen n-are nevoie de ajutorul meu pentru a castiga. Eu sunt prietenul sau, poate colegul sau, dar ea va castiga aceste alegeri singura si acesta va fi unul dintre cele mai mari intoarceri din istoria politica a tarii sale", a declarat luni, la BFMTV si RMC, Bannon.

El a dat asigurari ca se afla la Paris "in calitate de observator", care "se intereseaza mult de alegerile europene" de duminica viitoare.

"Ma interesez de Marine Le Pen pentru ca eu consider destul de remarcabile rezistenta sa dupa esecul din 2017, felul sau de a da o noua fata Frontului National", a pledat sulfurosul fost consilier al lui Trump.

Steve Bannon, care a fost invitat de onoare la Congresul Frontului National (FN, devenit Rassemblement national, RN) in martie, "nu are niciun rol in campanie", s-a aparat la Franceinfo Marine Le Pen, acuzata de majoritate ca este "calul troian" al planurilor lui Trump si Putin in vederea unei slabiri a Europei.

"El este la Paris cu afaceri, pentru ca e pe cale sa-si vanda una dintre societati unei mari banci franceze. Asadar, acest lucru nu are strict nimic a face cu campania", a declarat presedinta RN.

Presedinta RN a declarat ca s-a "apropiat" de Steve Bannon din mai multe motive.

"Este un consilier politic remarcabil de interesant. Statele Unite sunt pe cale sa aleaga intre a intoarce spatele mondializarii salbatice, iar, evident, asta ne intereseaza", a subliniat ea.

"Bineinteles ca discutam politica. Este un om care, efectiv, a avut un rol la un moment dat in campania domnului Trump", a adaugat ea.

Bannon l-a consiliat pe Trump la finalul campaniei sale, insa a fost dat afara de la Casa Alba la mai putin de un an dupa ce a fost numit consilier startegic al presedintelui american.

Marine Le Pen a mai declarat ca "l-a intrebat (pe Bannon) daca el cunoaste vreo banca europeana care ar accepta sa ne acorde un imprumut. Nici el nu a gasit, ceea ce arata ca, totusi, cordonul in vederea strangularii noastre financiare este foarte strans si foarte solid".

Fosta finalista in alegerile prezidentiale franceze din 2017 a precizat, de asemenea, ca s-a intalnit cu Bannon pentru ca el are "o intreaga serie de metode de strangere de fonduri, pentru a ne putea finanta, pe langa francezi, prin intermediul retelelor de socializare care (...) pot sa ne invete un numar de lucruri".

"Salvini, Orban, Le Pen nu vor sa distruga UE, ei vor sa o reformeze din interior, sa o transforme intr-o uniune de state-natiuni independente, iar asta va consolida Europa", a pledat Steve Bannon.

"Miscarile suveraniste, populiste, nationaliste au rezultate bune in alegerile europene, iar asta va ajuta aceste miscari in intreaga lume si ii va fi util, de asemenea, lui Trump in Statele Unite", a recunoscut el.

Steve Bannon a lansat, in 2017, la Bruxelles, o fundatie intitulata "The Movement", care avea ca proiect sa organizeze partidele populsite in vederea alegerilor europene.

Insa el s-a lovit de formatiuni disparate, putin inclinate sa primeasca sfaturi de peste Atlantic.

Fostul consilier al lui Trump nu a fost, de altfel, prezent la Milano, sambata, la reuniunea a 12 partide nationaliste in jurul liderului Ligii (extrema dreapta) italiene Matteo Salvini.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Steve Bannon Le Pen alegeri, #Marine Le Pen europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019