Agenti electorali: dame de companie si criminali (Opinii)

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 18:03
6217 citiri
Agenti electorali: dame de companie si criminali (Opinii)
Foto: Arhiva

Pe romani nu-i mai seduce mare lucru in materie de mesaj politic. Intre un film cu Brigitte Bardot si o emisiune de dezbatere pe problema pensiilor sau a clasei pregatitoare vor fixa televizorul pe buclele frantuzoaicei, chit ca a ajuns batrana si atoasa, daca n-o fi murit.

Ei trebuie adusi insa la urne, pentru ca fiecare tabara acrediteaza ideea ca datorita mizei fara precedent (unii lupta cu dictatura, ceilalti cu impostura), prezenta la urne va fi covarsitoare. Prin urmare, ce sa le sadesti in minte ca sa fie motivati, atata vreme cat sunt nostalgici dupa Ceausescu si iau lipsa de expertiza ca pe-o realitate batuta in cuie, impotriva careia lupti in zadar?

Nimic in profunzime, totul la nivelul organelor de simt. Dupa anuntul lui Irinel Columbeanu, un personaj de un exotism fara noima, si seria de epigoni de-ai sai, formata din cateva dudui din plastic sau cu o carne veche intr-ale practicarii celei mai vechi meserii, un nou element ridica valul de pe coordonatele simbolistice ale viitiorei campanii.

La Satu Mare, pesedistii au anuntat ca scot la vanzare costume gen Che Guevara - pantalon-leopard si veston verde inchis -, deoarece membrii si simpatizantii asalteaza partidul cu solicitari. Nu are importanta ca "El comandante" a fost sef de puscarie si a executat 200 de detinuti politici (dupa unele surse, numarul lor se ridica la cateva mii), perceptia publica se invarte in jurul ideii ca omul este un simbol al revolutiilor, iar a umbla imbracat ca el te include atomat intr-o categorie a meseriasilor.

Daca lipsa de educatie si paietele de pe fesele damelor de companie pot reprezenta un vehicul electoral, de ce nu? Bazandu-se pe lipsa de educatie a electoratului, dar si convinsi de lipsa de consistenta a candidatilor, strategii de campanie le amesteca si furnizeaza populatiei ceea ce-si doreste: efectul imediat.

Nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii. Daca tantile Lenuta de la chioscul de racoritoare se identifica cu o anumita tipologie, va aparea iute un candidat pentru ele. Cand va creste numarul accesarilor la cantecele Roxanei, printesa Ardealului, in cartier va sosi Nicolae Guta si va imparti plase cu zahar si ulei. Daca fetele din club vor decreta ca fusta scurta este singura uniforma acceptabila, politicienii vor aparea la mitinguri in chiloti.

Deoarece va conta fiecare vot, listele electorale vor fi colorate pe intelesul tuturor, si fiecare roman va avea o oferta de nerefuzat. Vai si amar de cei care vor incerca sa imagineze in fata multimii solutiile la problemele tarii, acela va fi pulverizat!

Ma gandesc, insa, ca nu e niciun pericol. Daca ar fi imaginat careva un model al succesului national (nu Traian Basescu, deoarece este tot un produs desenat ca urmare a unei stari de spirit), acum n-am fi in situatia de a face rating la cazanele cu carnati, scandalurile din lumea mondena si crime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Che Guevara uniforma alegeri, #PSD Mazare Ponta bereta, #campanie electorala monden , #Alegeri Locale 2012
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Clovni cu tichie roşie !
Poza lool
lool
rank 5
Paine si circ pentru prostime , extrem de multa prostime .