Ziare.com

Alegeri Botosani 2012

Marti, 15 Mai 2012, ora 10:17

   

Alegeri Botosani 2012
Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

La fotoliul de primar al municipiului Botosani aspira 8 candidati:

Alegeri Botosani 2012

Alegeri Cluj Napoca 2012

Actualul edil, Catalin Flutur, din partea Miscarii pentru Botosani
Ovidiu Portariuc din partea Uniunii Social Liberale
Marius Cristescu din partea PP-DD
Vasile Bejan - Partidului Forta Civica
Mihai Luca - UNPR
Valeriu Apetrei - PRM
Stelian Aivancesei - independent
Petru Mihaila din partea Partidului Poporului- Legea Cojocaru (PP- LC)

Candidatul Uniunii Social Liberale la Primaria municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a anuntat ca ofera premii in valoare de minimum 1.000 de lei pentru cei care vor denunta orice actiune de mita electorala.

La presedintia Consiliului Judetean Botosani sunt 7 candidati:

Alegeri Oradea 2012

Mihai Tabuleac - Miscarea pentru Botosani
Florin Turcanu - Uniunea Social Liberala
Liviu Campanu - UNPR
Dumitru Codreanu - PRM
Verginel Vacariu - PP-DD,
Petrea Humelnicu - Forta Civica,
Florin Ciobanu - Partidul Poporului

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2824 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor