Alegeri locale 2012 Campanie electorala si in ziua votului - ce transmit politicienii

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 17:56
2854 citiri
Alegeri locale 2012 Campanie electorala si in ziua votului - ce transmit politicienii

Desi, legal, campania electorala s-a incheiat vineri dimineata, la ora 07:00, candidatii transmit mesaje pe Facebook, inclusiv in ziua alegerilor.

In timp ce unii candidati au postat imagini care-i infatiseaza votand, altii isi indeamna sustinatorii sa se indrepte spre sectiile de votare.

Alegeri locale 2012

Nicusor Dan, candidat independent la Primaria Capitalei, a facut mai multe apleuri la fanii sai de pe Twitter, carora le transmite sa mearga la vot.

"Eu am votat, va astept si pe voi", "Va rog sa iesiti la vot si sunati-va si prietenii sa o faca" ori "Daca ati evadat din oras, va rog sa va intoarceti in timp util, sectiile de votare se inchid la ora 21", transmite Nicusor Dan pe pagina sa de Facebook.

Dupa ce si-a exercitat dreptul constitutional de a vota, candidatul a postat imaginea pe contul de socializare.

Sorin Oprescu, actualul edil al Capitalei, care a votat in acelasi timp cu Victor Ponta si Crin Antonescu, le-a transmis internautilor ca "este un vot sentimental pentru Bucuresti".

"Este un vot sentimental pentru Bucuresti. Am emotii la fel ca si ceilalti candidati. Sunt mai linistit ca acum patru ani. A fost o campanie mai linistita. Cuvintele de ordine astazi sunt mandrie, dezvoltare. Sunt increzator ca bucurestenii vor iesi in numar mare la vot. Am incredere in corectitudinea alegerilor, sper ca oamenii sa fie seriosi si sa nu se tina de prostii", a scris Sorin Oprescu.

Alegeri Bucuresti 2012

Si acest candidat si-a postat imagini care-l arata votand.

De asemenea, premierul Victor Ponta, care a votat la Baia de Fier, a postat imagini pe Facebook.

Candidatul PDL, Teodor Paleologu, care s-a bazat si pe voturile biciclistilor, ii indeamna pe acestia sa se prezinte la urne... cu sau fara bicicleta.

Irinel Columbeanu le spune internautilor sa mearga la vot, indiferent de optiunea lor.

"Am votat pentru ca votul este in acelasi timp un drept, dar si o datorie", transmite pe Facebook si contracandidatul lui Paleologu, Andrei Chiliman.

"Am votat pentru ca votul este in acelasi timp un drept, dar si o datorie. Daca eu n-as fi votat, n-as fi avut dreptul sa ma plang de rezultatul determinat de votul altora.

Consider ca este o datorie cetateneasca. Din patru in patru ani, puterea este in mana cetatenilor, care au ocazia, in momentul in care se voteaza, sa decida politicienii, primarii pe care ii vor. De data asta, este un vot intr-un singur tur. Consider ca, in acelasi timp, este foarte important ca toata lumea, mergand la vot, sa reuseasca sa ii decida pe cei pe care ii doreste majoritatea", scrie actualul edil de la Sectorul 1.

Indemnul este, si in acest caz, insotit de o poza.

Alegeri locale 2012 - urmareste minut cu minut

Romanii cu drept de vot isi aleg primarii, consilierii locali, judeteni si presedintii de CJ. Sectiile de votare s-au deschis la ora 07:00 si se vor inchide la 21:00.

Noutatea acestui scrutin o constituie alegerea dintr-un singur tur a primarilor si singura exceptie, pentru ca alegatorii sa fie chemati din nou la urne, este situatia in care doi candidati vor obtine acelasi scor. In acest caz, vor fi organizate din nou alegeri pe 24 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#alegeri candidati campanie, #vot alegeri locale, #alegeri locale 2012 candidati , #Alegeri Locale 2012