Alegeri locale 2012 Dambovita: Varul unui primar, arestat dupa ce i-a dat foc la casa

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 07:29
2507 citiri
Alegeri locale 2012 Dambovita: Varul unui primar, arestat dupa ce i-a dat foc la casa

Varul primarului din comuna damboviteana Bilciuresti, principalul suspect in cazul incendierii casei lui Simion Eftimie, a fost retinut, sambata seara, de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targoviste, sub acuzatia de distrugere prin incendiere.

Ulterior, barbatul de 65 de ani a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile.

"In urma cercetarilor, politistii au identificat autorul in cazul incendierii locuintei din comuna Bilciuresti in persoana lui Constantin Eftimie, de 65 ani, din comuna Bilciuresti, fata de care Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste a confirmat inceperea urmaririi penale pentru distrugere prin incendiere, acesta fiind retinut pe baza de ordonanta", se arata intr-un comunicat al Politiei Judetene Dambovita.

Suspectul urmeaza sa fie prezentat magistratilor Judecatoriei Targoviste cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Barbatul nu a recunoscut faptele la audieri, dar anchetatorii confirma ca detin probe care il incrimineaza.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax ca, in cazul incendierii casei lui Simion Eftmie, criminalistii au identificat un suspect, respectiv Constantin Eftimie, var cu primarul comunei Bilciuresti. Constantin Eftimie are casa in apropierea locuintei primarului si se afla de mai mult timp in conflict cu acesta.

Barbatul a fost dus la audieri dupa ce au fost gasite haine imbibate cu o substanta inflamabila pe care acesta le-a purtat.

Constantin si Simion Eftimie sunt de mai mult timp in conflict, suspectul fiind implicat, in 1989, in incendierea unui autoturism Aro al actualului primar al comunei Bilciuresti.

Pe de alta parte, in urma cu aproximativ sase ani, Constantin Eftimie ar fi incendiat o gluga de coceni de porumb. In ultima perioada, conflictul dintre cei doi s-a reactivat, dupa ce ambii au vrut sa cumpere acelasi teren, precizau sursele citate.

Ponta si alegerile in Dambovita

Premierul Ponta a anuntat, sambata, ca a fost informat despre incidente extrem de grave din Dambovita, unde ar fi fost devastate sedii de partid si incendiate case de candidati, si a cerut inclusiv politiei sa dispuna masuri, ministrul de Interne spunandu-i insa ca problemele au fost familiale, si nu electorale.

"Am fost informat asupra unor incidente extrem de grave de azi noapte la Dambovita si ii rog pe reprezentantii prefecturii si pe cei ai politiei sa ia masuri imediat. Este un judet in care am constatat eu insumi ca legea Romaniei este pe locul doi, dupa legea locala, si va rog sa luati masuri. Inteleg ca azi noapte s-au devastat sedii de partid, s-au incendiat case de candidati, va rog sa readuceti rapid legea si in judetul Dambovita", a spus Ponta, in videoconferinta sustinuta, sambata, cu prefectii.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, i-a spus insa la videoconferinta ca "parte" din problemele inregistrate in Dambovita nu au avut conotatie electorala, ci au reprezentat o disputa de familie asupra unui teren.

"Parte din incidentele la care ati facut referire nu au conotatie electorala, a aprins casa un var la un unchi, se cearta pe un teren, nu e unul pesedist si unul pedelist sau invers. Deci, nu tot ce se intampla este legat de fenomenul electoral, dar in acelasi timp sunt anchete peste tot, avem primii arestati legat de mita electorala din istoria noastra postdecembrista", a spus Rus.

Un incendiu puternic a cuprins, vineri seara, locuinta primarului Simion Eftimie din comuna Bilciuresti, judetul Dambovita.

Oficiali ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dambovita au declarat ca o locuinta cu parter si etaj din Bilciuresti a fost cuprinsa de flacari pe o suprafata de circa 300 de metri patrati, fiind afectate casa si anexele.

Potrivit reprentantilor ISU Dambovita, focul a pornit de la grajdurile de animale si s-a extins la acoperisul casei, primarul Simion Eftimie si familia acestuia nefiind acasa in momentul izbucnirii incendiului.

"S-a stabilit, in urma cercetarilor intreprinse la fata locului, ca focul a fost provocat de folosirea intentionata a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Dambovita, maior Eduard Telea.

Comuna Bilciuresti se afla la 49 de kilometri de Bucuresti.

Primarul Simion Eftimie a fost ales in 2008 si candideaza pentru un nou mandat.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#alegeri locale 2012, #alegeri locale Dambovita , #Alegeri Locale 2012