Alegeri locale 2012 - femei putine pe post de candidat

Vineri, 25 Mai 2012, ora 14:07
3444 citiri
Alegeri locale 2012 - femei putine pe post de candidat
Foto: Arhiva

Alegerile locale din iunie nu promoveaza femeile in politica. Aceasta ar putea fi concluzia statisticienilor, avand in vedere ca doar 5 la suta dintre candidati sunt femei care tintesc la sefia consiliilor judetene.

Adevarul scrie ca, in cazul primariilor de municipii, orase sau comune au fost depuse 970 de candidaturi ale femeilor.

Chiar daca numarul pare considerabil, femeile reprezinta doar 6,8 la suta din candidatii la functia de primar. Cele mai multe sunt membre ale partidului lui Dan Diaconescu (221), la care se mai adauga competitoarele din partea USL (90). PDL a inregistrat 122 de candidaturi din partea femeilor la primarii, UNPR (84), PRM (79) si UDMR (12).

In Bucuresti, femeile s-au inscris in lupta pentru primariile de sector, dar nu s-au incumetat sa concureze cu Sorin Oprescu, Silviu Prigoana, Gigi Becali si ceilalti 15 candidati pentru Primaria Generala.

Alegeri Bucuresti 2012

Din totalul celor 970 de femei, in competitia electorala doar trei candidate, Sulfina Barbu, Lia Olguta Vasilescu si Lia Ardelean intra cu sanse de a castiga un loc in fruntea sectorului sau a orasului.

Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu va intra in cursa pentru Primaria Sectorului 4, impotriva lui Cristian Popescu "Piedone", care candideaza sub sigla USL.

Primaria Sectorului 4 mai este ravnita si de reprezentanta PRM, Mariana Serban, in timp ce pentru sectorul 5 vor candida Luminita Erghid (Partidul Verde), Ioana Rusu (PP-PS) si Sorina Stefania Constantin (Partidul Forta Civica). Alte trei femei vor candida la sectorul 3, Cristiana Matei (PNTCD), Cornelia Lalu (Partidul Verde), si Ruxandra-Georgeta Lungu (PRM), in timp ce la sectorul 2 si la sectorul 6 vor candida Irina Militaru (Partidul Uniunea Ecologista din Romania) si Natalia Solomon (PAS).

Alegeri Craiova 2012

USL le-a desemnat pe Lia Olguta Vasilescu si Lia Ardelean sa concureze la primariile oraselor Craiova si Arad. Chiar daca au castigat competitia din partid pentru un loc de candidat, cele trei doamne au de infruntat adversari redutabili. Batalia pentru Primaria Craiovei este intens disputata, de vreme ce, in ultimul sondaj, progresistul Antonie Solomon are 42 la suta, iar Lia Olguta Vasilescu a ajuns la 39 la suta.

Alegeri Arad 2012

O situatie similara este si la Arad, unde Lia Ardelean incearca sa-l opreasca pe Gheorghe Falca (PDL) din cursa pentru al treilea mandat de primar. La sefia consiliilor judetene, din cei 368 de candidati doar 19 sunt femei, reprezentand 5% din totalul candidaturilor.

Dintre acestea, cea mai importanta candidatura poarta sigla UDMR. Lokodi Edita Emoke (UDMR), de profesie jurist, aspira pentru al treilea mandat consecutiv de presedinte al CJ Mures. In timp ce USL nu are niciun candidat femeie la sefia consiliilor judetene, PDL a optat pentru Ciurel Lenuta, care va candida cu sanse infime pentru Caras-Severin, impotriva "dezertorului" Sorin Frunzaverde, acum candidat USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#candidate femei primarie, #candidate alegeri locale 2012, #lia olguta vasilescu ani , #Alegeri Locale 2012