Alegeri locale cu repetitie: Incidente electorale, la Mangalia

Luni, 25 Iunie 2012, ora 08:27
2185 citiri
Alegeri locale cu repetitie: Incidente electorale, la Mangalia
Foto: Arhiva

Mai multe incidente au fost semnalate duminica in Mangalia, localitate unde au fost reluate alegerile pentru primar si consiliul local.

Primul incident a avut loc in cursul diminetii, la sectia de votare nr. 13. Un alegator a semnalat ca cineva a semnat in tabel in dreptul numelui sau, ca si cum ar fi votat. Acesta a reclamat situatia la presedintele de sectie, care, la randul sau, a alertat politia, prin numarul unic de urgenta 112. Politistii au intocmit un proces-verbal si au demarat cercetari.

Politistii din Mangalia au intocmit si un dosar penal, duminica, unui barbat care a fost suprins in timp de isi fotografia buletinul de vot, in sectia nr.12. Este vorba despre Constantin Olteanu, de 26 de ani, care a declarat ca a facut acest gest pentru a avea un suvenir de la alegerile locale. Incidentul a dus si la oprirea votului in sectia respectiva, timp de zece minute.

La politie a ajuns si un sofer care se plimba pe langa sectii cu masina inscriptionata cu numele unui candidat. Barbatul a considerat un abuz faptul ca oamenii legii i-au atras atentia ca incalca legea.

Printre alte nereguli semnalate se numara faptul ca unii operatori realizau exit-poll-uri prea aproape de sectiile de votare si ca de pe unii stalpi de iluminat din apropierea unei sectii de votare nu fusesera indeparate afisele electorale.

Un alt incident a fost reclamat de cameramanul unei televiziuni locale. Acesta spune ca nu a fost lasat sa filmeze in interiorul unei sectii de votare, desi avea toate documentele si acreditarile necesare pentru a face acest lucru.

Procesul electoral s-a incheiat la ora 21.00 in toate cele 26 de sectii de votare din Mangalia.

In urma alegerilor din 10 iunie, pe primul loc pentru Primaria Mangalia s-a clasat candidatul PDL, Zanfir Iorgus, cu 31,92 la suta din voturi, fiind urmat de Cristian Radu, candidat independent, dar sustinut de PNL, cu 29,94 la suta, si de Claudiu Tusac (PSD), cu 26,11 la suta.

Tusac a anuntat, insa, ca se retrage din cursa pentru functia de primar cu ocazia repetarii scrutinului, indemnandu-si alegatorii sa-l sustina pe candidatul independent Cristian Radu.

Biroul Electoral Central (BEC) a decis ca alegerile sa fie reluate in data de 24 iunie in mai multe localitati din judetele Brasov (Moeciu), Teleorman (Rasmiresti), Arad (Tarnova), Calarasi (Curcani), Constanta (Mangalia) si Maramures (Miresu Mare). In circumscriptia Miresu Mare s-a organizat turul doi al alegerilor deoarece a fost situatie de balotaj, in timp ce in celelate localitati alegerile au fost reluate din cauza mai multor nereguli semnalate la BEC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#alegeri locale Mangalia incidente, #alegeri repetate Mangalia, #tur doi alegeri locale Mangalia , #Alegeri Locale 2012