Alegerile locale costa Guvernul 100 de milioane de lei

Marti, 13 Martie 2012, ora 18:26
1807 citiri
Alegerile locale costa Guvernul 100 de milioane de lei

Costurile alegerilor locale sunt estimate de Guvern la 99.864.000 lei, a anuntat Dan Suciu, purtator de cuvant al Guvernului.

Guvernul a adoptat in sedinta de marti proiectul de hotarare prin care stabileste ca alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale sa fie organizate in data de 10 iunie 2012.

Data de 10 iunie a fost decisa in coalitie, in urma cu cateva saptamani, dupa ce CCR a respins proiectul initial al puterii, de comasare a alegilor locale si parlamentare.

Suma e mai mare decat cea pentru alegerile locale din 2008, cand s-au alocat 66 de milioane, desi alegerile erau in doua tururi, in timp ce acum acestea se vor desfasura intr-un singur tur.

"Costurile totale estimate pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor sunt de 99,864 milioane de lei, fonduri alocate, printr-oHotarare aprobata astazi, institutiilor centrale implicate in organizarea scrutinului: Ministerului Administratiei si Internelor, Secretariatului General al Guvernului, Autoritatii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicatii Speciale. In perioada electorala, va functiona o Comisie de transparenta care va avea rolul de a supraveghea modul in care se vor efectua cheltuielile pentru organizarea alegerilor locale. Din comisie vor face parte: cate un reprezentant al fiecarui partid politic parlamentar, doi reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, doi reprezentanti ai Clubului Roman de Presa si un reprezentant al Autoritatii Electorale Permanente.

Totodata, avand in vedere constrangerile bugetare precum si necesitatea asigurarii intr-un termen cat mai scurt a fondurilor necesare bunei organizari si desfasurari a alegerilor, printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata astazi Guvernul a stabilit un mecanism de recuperare din bugetele locale a sumelor alocate MAI, pentru institutiile prefectului, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Guvern suma alegeri locale, #bani alocati alegeri locale , #Alegeri Locale 2012
Comentarii
Poza u961945
u961945
rank 5
ati calculat si pungile/galetile?