Ziare.com

Bucurestenii decid duminica cine va conduce orasul in urmatorii patru ani

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 21:45

   

Bucurestenii decid duminica cine va conduce orasul in urmatorii patru ani
Aproape 1.800.000 de bucuresteni, potrivit Biroului Electoral Municipal (BEM), sunt chemati la urne, duminica, pentru a-si alege primarul general, primarii de sectoare, consilierii generali si pe cei locali in cele 1.223 de sectii de votare organizate in Capitala.

In sectorul 1 sunt inscrisi pe listele electorale permanente 207.564 alegatori, in sectorul 2 - 324.874, in sectorul 3 - 402.081, in sectorul 4 - 275.880, in sectorul 5 - 249.765, iar in sectorul 6 - 335.840.

In Bucuresti, au fost tiparite 7.943.304 buletine de vot pentru primari de sectoare, primarul general, consilii locale si Consiliul General al Municipiului.

Potrivit Prefecturii Capitalei, in sectorul 1 au fost tiparite 932.328 buletine de vot, in sectorul 2 - 1.437.768, in sectorul 3 - 1.774.064, in sectorul 4 - 1.217.808, in sectorul 5 - 1.101.044, in sectorul 6 - 1.480.292.

La sectiile de votare din Capitala vor fi repartizate 5.753 stampile cu mentiunea ''VOTAT'' si 1.752.738 timbre autocolante.

Bucurestenii isi vor exercita dreptul de a alege in 5.753 de cabine de vot, cele mai multe fiind in sectorul 3 - 1.352. In sectorul 1 sunt 805, in sectorul 2 - 1.000, in sectorul 4 - 700, in sectorul 5 - 980, iar in sectorul 6 - 916.

In tara, potrivit datelor centralizate de BEC, sunt inscrisi in cursa electorala 14.144 de candidati care vizeaza cele 3.187 de functii de primar, 368 care isi disputa fotoliul de presedinte de consiliu judetean, 15.727 lupta pentru cele 1.338 de functii de consilieri judeteni si 255.437 pentru cele 40.311 functii de consilieri locali.

In cele sase sectoare ale Capitalei candideaza pentru fotoliul de edil 109 candidati.

Pentru prima data, alegerea primarilor se va face din primul tur. Este declarat ales primar candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi valabil exprimate in primul tur de scrutin, cu exceptia situatiilor de balotaj.

In acest caz, se va organiza un nou tur de scrutin la doua saptamani de la primul, la care vor participa doar candidatii aflati in aceasta situatie.

Primaria Capitalei, disputata de 18 candidati

Un numar de 18 candidati s-au inscris in cursa electorala, la Bucuresti, pentru functia de primar general al Capitalei.

Actualul edil general, independentul Sorin Mircea Oprescu, sustinut de Uniunea Social Liberala, candideaza pentru al doilea mandat consecutiv, propunandu-le bucurestenilor continuarea proiectelor incepute.

Partidul Democrat Liberal candideaza la Bucuresti cu Silviu Vasile Prigoana, printre ale carui prioritati anuntate se afla problema cainilor comunitari.

Senatorul Anghel Iordanescu va candida pentru fotoliul de primar general din partea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei. El isi doreste o "administratie curata si cinstita", "o Capitala in care sa se rezolve si problema transportului, a parcarilor si celelalte probleme de infrastructura".

Si finantatorul Stelei, europarlamentarul George Becali, s-a inscris in cursa pentru functia de primar general din partea Partidului Noua Generatie Crestin Democrat, el sustinand, dupa depunerea candidaturii, ca, in cazul in care va castiga, va construi cate zece biserici in fiecare sector din Bucuresti.

Tot ca independent candideaza pentru fotoliul de primar si Nicusor Daniel Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", care a declarat ca isi doreste ca orasul "sa devina un centru regional in IT, in industrii creative si in invatamantul superior".

La Primaria Capitalei mai candideaza Petre Popeanga - propus de Partidul Romania Mare, Vasile Horia Mocanu - propus de Partidul Poporului - Dan Diaconescu si Constantin Ionescu - propus de Partidul Social Democrat al Muncitorilor.

In cursa pentru fotoliul de edil-sef au mai intrat Petrica Dima - propus de Partidul Socialist Roman, Irinel Adrian Columbeanu - propus de Partidul Popular si al Protectiei Sociale, Constantin Cojocaru din partea Partidului Poporului PP - LC si Alexandru Vladu din partea Aliantei Partidul Popular European (Crestin Democrati) si Democrati Europeni.

Candidatul Partidului "Totul pentru Tara" la functia de primar general este Florin Dobrescu, din partea Partidului Alianta Socialista din Romania candideaza Ioan Ionita-Teodosiu, iar din partea Partidului National Democrat Crestin - Adrian Grigoriu.

Formatiunea politica lansata recent - Partidul ProDemo participa in cursa electorala pentru fotoliul de primar cu Nicolae Roman, Partidul Ecologist Roman cu Ionut Georgescu, iar Partidul Uniunea Ecologista din Romania cu presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor 'Pro Lex', Vasile Lincu.

Liste de candidati pentru CGMB

Pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, 22 de formatiuni politice au venit cu propuneri de consilieri.

Potrivit BEC, 11 partide au depus liste complete de candidati (69), pentru cele 55 de functii de consilieri, si anume USL, PDL, UNPR, PRM, Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Partidul Popular si al Protectiei Sociale, Partidul Uniunea Ecologista din Romania, Partidul Alianta Socialista, Partidul National Democrat Crestin si Partidul Verde.

Au depus liste incomplete pentru consilieri generali Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania (3 candidati), Uniunea Populara Social Crestina (4 candidati), Partidul ''Totul pentru Tara'' (5 candidati), Partidul ProDemo (8 candidati), Partidul Ecologist Roman (51 candidati) si Partidul Noua Generatie Crestin Democrat (55 candidati).

De asemenea, s-au inregistrat 8 candidati din cei 68 propusi de Partidul Poporului, 41 din cei 42 propusi de PNTCD, 17 candidati ai Partidului Socialist Roman si 43 de la Forta Civica.

Lista USL la CGMB este deschisa de Cornel Pieptea, acesta fiind urmat de Robert Negoita, candidatul Uniunii la sectorul 3 al Capitalei, si de Manuela Violeta Popescu. Pe lista se mai afla si Doru Giugula, consilier municipal.

Pe primele trei locuri de pe lista Partidului Democrat Liberal se afla Silviu Prigoana, candidatul la functia de edil-sef al Capitalei, Simona Cretu, cea care a castigat concursul ''Un proiect pentru Bucuresti'' initiat de partid, si Ionel Cristinel Deaconescu.

Pe lista se mai afla Catalin Iliescu si Mircea Raicu, viceprimar al Capitalei.

In cursa pentru un loc in CGMB din partea UNPR candideaza, pe primele pozitii, Anghel Iordanescu, candidatul la fotoliul de edil-sef, Alin Dumitru Berbecaru si Liviu Goncea. Pe lista se mai numara fostul viceprimar al Capitalei Victor Iovici, care a facut parte din PRM.

Lista PRM la CGMB este deschisa de presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar PRM. Acesta este urmat de Petre Popeanga - candidatul la functia de edil-sef - si de vicepresedintele partidului Dan Zamfirescu.

Partidul Noua Generatie Crestin Democrat este reprezentat pe prima pozitie la CGMB de liderul formatiunii George Becali.

Dan Nicusor Daniel, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", inscris pentru fotoliul de edil-sef la Bucuresti, va candida si pentru CGMB, ca independent, iar Alexandru Vladu, propus de Alianta Partidul Popular European (Crestini Democrati) si Democrati Europeni, vizeaza si el o functie de consilier general, pe langa cea de primar general.

Alegeri Locale 2012
Alegeri Bucuresti 2012

Duel pentru primariile de sector

Peste o suta de candidati si-au depus dosarele de inscriere pentru o functie de primar in cele sase sectoare ale Capitalei.

sectorul 1

Actualul primar al sectorului 1, liberalul Ioan Andrei Chiliman, candideaza pentru un nou mandat, din partea Uniunii Social Liberale, iar din partea Partidului Democrat Liberal s-a inscris in cursa electorala deputatul Theodor Paleologu.

Pentru functia de primar al sectorului 1 mai candideaza Gheorghita-Liviu Goncea, propus de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, Denes Aron din partea Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Mihai-Alexandru Iorgulescu, reprezentantul Partidului Poporului - Dan Diaconescu, Gabriel Tiberian de la Partidul Romania Mare si Carmen Nonica Alistar propusa de Partidul Noua Generatie - Crestin Democrat.

Biroul electoral de circumscriptie a mai admis candidaturile lui Ovidiu Ioan (Partidul Popular si al Protectiei Sociale), Victor-Dan Dumitrescu (Partidul Ecologist Roman), Emil-Marian Nae (Partidul Socialist Roman), Cristian-Marius Balaneanu (Partidul "Totul pentru Tara"), Cristian Trasca (Partidul Poporului - PP-LC), Flor Pomponiu (Partidul ProDemo), Gheorghe Nedelcu (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), Gigel Andrabulea (Partidul Uniunea Ecologica din Romania), Claudia-Mirela Costescu (Partidul Verde), Cornel Chiuaru (Partidul National Democrat Crestin) si Theodor Cristian Zaharia Nicolau (Forta Civica).

In total, 18 persoane se "bat" pe 10 iunie pentru functia de primar al sectorului 1.

In acest sector sunt organizate 161 de sectii de votare.

sectorul 2

Un numar de 16 candidaturi au fost admise pentru functia de primar al sectorului 2 de catre Biroul electoral de circumscriptie.

Actualul edil, Neculai Ontanu, candideaza pentru un nou mandat din partea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei. El este contracandidat de Dragos Vasile Frumosu, din partea Uniunii Social Liberale, si de Catalin Lucian Iliescu, reprezentantul Partidului Democrat Liberal.

De asemenea, in cursa pentru fotoliul de primar al sectorului 2 al Capitalei au intrat Petre Raducanu din partea Partidului Romania Mare, Mihai Radu Popa - reprezentand Partidul Poporului - Dan Diaconescu si Petre Chirica - Partidul Noua Generatie Crestin Democrat.

Biroul electoral de circumscriptie a admis si candidaturile lui Marin Badea (Partidul Alianta Socialista), Elena Militaru (Partidul Uniunea Ecologista din Romania), Ionel Chircu (Partidul National Democrat Crestin), Marin Stoica (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), Nicolae Varbanciu (Partidul Popular si al Protectiei Sociale), Bogdan Andrei Mustata (Partidul Forta Civica), Radu Balaban (Partidul Ecologist Roman), Iulia Ichim (Partidul Poporului),
Cristian Florin Gheorghe (Partidul Verde) si Ion Dumitru (Partidul Socialist Roman).

In acest sector bucurestenii isi vor exercita dreptul de vot in 200 de sectii.

sectorul 3

19 candidati isi disputa functia de primar in sectorul 3 al Capitalei.

Fotoliul de edil este disputat de cei doi Negoita - Liviu Gheorghe Negoita, actualul primar, candidat pentru un al treilea mandat, din partea Partidului Democrat Liberal, si Robert Sorin Negoita, candidatul Uniunii Social Liberale.

Din partea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei candideaza Dumitru Iulian Popescu, Illyes Marton este candidatul Uniunii Democrate Maghiare din Romania, pentru Partidul Poporului - Dan Diaconescu intra in cursa electorala Catalin Zamfira, reprezentantul Partidului Romania Mare in cursa de la sectorul 3 este Ruxandra-Georgeta Lungu, Gabi Parpala candideaza din partea Partidului Noua Generatie Crestin Democrat.

Biroul electoral de circumscriptie a mai admis candidaturile lui Gheorghe Ovidiu Emil Stoenescu (Partidul Popular si al Protectiei Sociale), Florian Cristache (Partidul "Totul pentru Tara"), Ilie Pepenel (Forta Civica), Cristiana Matei (Partidul National Democrat Crestin), Tudor Florian Ivan (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), Cornelia Lalu (Partidul Verde), Cristian Ciocea (Partidul Poporului), Ion Uta (Uniunea Populara Social Crestina), Gheorghe Mazilu (Partidul Socialist Roman), Mihael Zorzini (Partidul Alianta Socialista), Danut Octavian Dumitrescu (Partidul Ecologist Roman) si Dragos Eugen Gasca (Partidul Uniunea Ecologista din Romania).

In acest sector sunt 262 de sectii de votare.

sectorul 4

La Biroul electoral de circumscriptie sector 4 au fost inregistrate 16 candidaturi.

Pentru fotoliul de primar candideaza din nou Cristian Popescu-Piedone, din partea Uniunii Social Liberale, iar contracandidat ii este democrat-liberalul Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului si presedinte al Organizatiei de Femei a Partidului Democrat Liberal.

In acest sector candideaza si un independent - Constantin Filip, care si-a depus actele si pentru consilier local.

Si-au depus candidaturi care au fost acceptate de Biroul electoral de circumscriptie Razvan Valentin Costache, propus de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, Vicentiu Ghita de la Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Mihai Caciula reprezentand Partidul Verde si Mariana Serban candidatul Partidului Romania Mare.

Biroul electoral de circumscriptie sector 4 a mai admis candidaturile lui Florian Udrea (Partidul Popular si al Protectiei Sociale), Ion Sarbu (Partidul Socialist Roman), Cornel Costea (Forta Civica), Eugen Vucicu (Partidul Uniunea Ecologista din Romania), Marinica Bunea (Partidul Poporului), Nicolae Apostolescu (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), Cezar Mihalache (Partidul National Democrat Crestin), Florin Cristian Nica (PER) si Gheorghe Ursa (Partidul "Totul pentru Tara").

In acest sector sunt 175 de sectii de votare.

sectorul 5

La sectorul 5, concurenta este mare, 21 de persoane fiind dornice sa preia fotoliul de primar.

Primarul in functie Daniel Marian Vanghelie candideaza pentru un nou mandat din partea Uniunii Social Liberale.

Unul dintre contracandidatii sai este fostul prefect al Capitalei Mihai Atanasoaei, care a intrat in cursa electorala din partea Partidului Democrat Liberal.

In cursa pentru fotoliul de edil s-au inscris si Corin Romanescu, ce va reprezenta in competitia electorala Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, si Daniel Schmid - din partea Partidului Poporului - Dan Diaconescu.

Tot in sectorul 5 vrea sa fie primar si Mugur Mihaescu, artistul de la "Vacanta Mare", care candideaza independent, dar si Luminita Erghid de la Partidul Verde.

Tot ca independent isi disputa fotoliul de primar la sectorul 5 si Catalin Stochita.

Pentru functia de edil la sectorul 5 candideaza si Ioana Rusu, reprezentand Partidul Popular si al Protectiei Sociale, si Florin Rus, candidatul Partidului National Democrat Crestin.

Printre candidati se mai numara Ioan Dinu (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), Marin Razvan Catana (Partidul Socialist Roman), Mihai Hrynczuk (Partidul Alianta Socialista), Ilie Gramescu (Partidul Uniunea Ecologista din Romania), Edu Adrian (Partidul Romaniei Europene), Laurentiu Iordache (Partidul "Totul pentru Tara"), Attila Alexandru Baniay (Uniunea Democrata Maghiara din Romania), Nicusor Gigartu (Partidul Romania Mare), Sorina Stefania Constantin (Forta Civica), Alexandru Capota (Partidul Noua Generatie - Crestin Democrat), Adrian Stoica (Partidul Ecologist Roman) si Ioan Chiru (Partidul Poporului).

In acest sector sunt 196 sectii de votare.

sectorul 6

Un numar de 19 candidati vor incerca sa convinga alegatorii ca merita votul lor pe 10 iunie.

Primarul in functie al sectorului 6, Cristian Constantin Poteras, candideaza pentru un nou mandat la alegerile locale din 10 iunie, el fiind candidatul Partidului Democrat Liberal.

Din partea Uniunii Social Liberale candideaza pentru fotoliul de edil la sectorul 6 Rares Serban Manescu, iar din partea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei - Constantin Tomescu.

Un independent intra in cursa electorala si la sectorul 6 - Stefan Viorel Florescu, iar candidatul Partidului Poporului - Dan Diaconescu este Cristinel Eftimie.

Biroul electoral de circumscriptie a inregistrat si candidaturile lui Josef Bencze, candidatul Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Adrian Popescu - reprezentantul Partidului Romania Mare si Nicolae Constantin Petre din partea Partidului Noua Generatie - Crestin Democrat.

De asemenea, s-au inscris in cursa electorala pentru fotoliul de primar al sectorului 6 Sorina Hanea (Partidul Verde), Romeo Tarhon (Partidul National Democrat Crestin), Mihai Ionel Popescu (Partidul Ecologist Roman), Natalia Solomon (Partidul Alianta Socialista) si Alexandru Onofrei (Partidul "Totul pentru Tara").

Tot la sectorul 6 candideaza si Viorel Danut Constantin (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), Sergiu Fendrihan (Partidul Forta Civica), Bogdan Niculae Constantin Bratu (Partidul Uniunea Ecologista din Romania), Gheorghe Balcan (Partidul Socialist Roman), Stefan Badara (Partidul Poporului) si Gheorghe Vasile Cornel Ilie (Partidul Popular si al Protectiei Sociale).

In acest sector sunt 229 sectii de votare.

Urnele se deschid la ora 7,00

Cetatenii care au implinit 18 ani, inclusiv in ziua alegerilor, pot sa-si exercite dreptul de vot pe baza buletinului de identitate, cartii de identitate, cartii de identitate provizorii, pasaportului diplomatic sau de serviciu. In cazul elevilor din scolile militare, acestia pot vota pe baza carnetului de serviciu militar. In lipsa acestor acte nu se poate vota.

Alegatorii se pot prezenta la urne, duminica, incepand cu ora 7,00, si pot sa voteze pana la ora 21,00. Daca, insa, in sectie sunt mai multe persoane care vor sa voteze, acestea vor fi lasate sa-si exprime optiunea si dupa aceasta ora.

Dreptul de vot se exercita numai in comuna, orasul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritoriala a municipiului in care alegatorul isi are domiciliul, conform actului de identitate.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2654 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
17 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bai martorana ...

tie iti trebuiesc vizualizari ??? e un k k t ce ai postat. daca vrei bani zi-mi contul ca-ti donez "ceva" ... daca nu, sa-ti fie rusine !

 

Nu votati primari din urmatoarele partide !

PSD-nastase si iliescu sa fie judecati si condamnati
PNL-PC Tariceanu,Nagy,Seres sa fie judecati si condamnati pentru vanzari de secrete de stat catre moscova.Votand PSD votati cu cei care v-au omorat cu minerii !
Cazul Panait sa fie rezolvat.

http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

 

Sper ca cel putin crestinii cu frica de Dumnezeu sa nu voteze

cu mana lor Restauratia in Romania!

.

Oprescu si Vanghelie vor fi cocosati de greutatea voturilor optinute ... ei nu au nevoe de traducator si deformatori de opinie, mintind cinstit pe foarte precis, pe gustul unui segment electoral binedefinit !

 

Nu votati cu criminalii !

Romanii,o natiune de sinucigasi ! Atata poti sa spui despre o natiune care isi voteaza propii criminali.Ca sa alegi primari din partidele unde sunt cei mai mari japcari,politicieni cu cele mai grele dosare de jaf,politicieni acuzati de tradare de tara sau acuzati de crima, trebuie sa fi propiul tau dusman.
Votati primari din PSD,votati cu cei care au adus minerii la Bucuresti sa va omoare confratii.Votati primari din PSD,votati cu cei care il apara pe jefuitorul Nastase.Votati primari din PSD,votati cu cei din al caror partid fac parte cel mai mare numari de jefuitori si criminali.
Votati cu primari din PNL,votati cu partidul care are cei mai multi tradatori de tara,cei mai multi politicieni acuzati de espionaj in favoarea rusie se afla in PNL.Votati cu primari din PNL si PC,votati cu partidul din care face parte Codrut Seres,Nagy,Patriciu si altii cativa acuzati de spionaj in favoarea moscovei.
Votati cu primari din PC,votati cu Voiculescu,cel care si-a insusit banii romaniei din conturile secrete de stat.

http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

scuza-ma madam pensionara...

nu știam ca ești și "opus9" ... dacă scrii pt. matale, de ce publici ?! nu-ți irosi bătranețile ... ce va mai place vouă, celor care ați "șters-o" dincolo, sa dați sfaturi și povețe după zeci de ani ... oricum, matale nu realizezi NICI un lucru din postările mele ... apropos, ce votezi ciuma sau holera ? sau ii intrebi pe cei din comisie cum se scrie " ... va-n gură ! " cu liniuță sau fără ?!
PS 1. vezi ca sigur existam cand ai emigrat (fugit) matale, nu-s chiar babaciune, mai am putin ...
2. ai fost la votare ? poate-i ultima, deși nu-ți doresc ...

sorry man

concurezi cu vanghelie la gramatica...

@ citilopa

citilopa,un lucru nu realizezi tu:
Eu ca pensionara si emigrata poate de din 'nainte de a te naste tu,scriu pentru mine.Tu,care sti sa scri corect romaneste,scri pentru vanghelie si Becali care iti arunca si tie o coaja de paine in preajma alegerilor sa-i votezi.
Tu concurezi cumva cu ponta?

http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

Sa speram ca vom mai scapa din ei

La Giurgiu orele primarului pnl-is si securist Lucian Iliescu sunt numarate!Sper ca si Bucurestiul sa scape de acel Oprescu!

Bucurestenii sa se gandeasca bine inainte de a pune stampila si sa-s

... i aminteasca de 13-15 iunie, zile in care Iliescu a adus minerii in capitala. Atunci, au pierit oameni sub batele minerilor si nici azi criminalii nu si-au primit pedeapsa. Minerii i-au scuipat, loovit, umilit si ingenuncheat pe bucuresteni dupa care, ironie, au plantat panselute ca sa acopere sangele celor loviti. Acum, oamenii lui Iliescu vor iar sa ingenuncheze Bucurestiul. Nu le permiteti.

 

Primari

Oprescu cred ca este aproape singurul dintre candidatii la primaria capitalei care are proiecte ce privesc infrastructura rutiera a capitalei. Din tot ce am citit am observat ca ceilalti candidati militeaza pentru un oras dedicat pietonilor :) Nicusor Daniel Dan: vrea scumpirea parcarilor in centru, Prigoana la fel. ( biserici cat mai multe, este un lucru bun insa o biserica nu costa asa de mult cat o infrastructura si anual daca s-ar contrui cate 1-2 nu cred ca ar fi niste costuri enorme ) Prigoana parca era ateu iar acum vrea sa construiasca biserici dar in fine.... poate gresesc eu
Oameni buni in Barcelona autostrada trece prin oras cu iesiri prin fiecare cartier. La suprafata nu este asa de aglomerat. O alta varianta ar fi ca in Paris, metrou cu statii dese cum avem la noi tramvaiul. Solutii exista, insa din cate am observat majoitatea candidatilor nu vor decat scumpiri ale parcarilor, organizarea eficienta a transportului in comun ( mai bine ar scoate tramvaiele si ar face magistrale de metrou )
Poate ca in viitor o sa avem si noi turisti, daca nu avem metrou ca in paris sau infrastructura rutiera ca in barcelona. as intreba pe domnii candidati cu ce am plimba turistii? cu bicicleta? ca doar vrem un Bucuresti ECO nu?
Nicusor Daniel Dan: incurajerea deplasarii cu mijloace alternative (de exemplu, bicicleta). mai mare rasu . Eu as opta mai bine sa mergem calare ca acum sute de ani ...
Ca traim in Romania si la noi costa triplu o autostrada asta e de jale intradevar...
Prigoana vrea transportul in comun gratuit . Ar fi o minune dar peste cativa ani cu ce bani s-ar cumpara autobuze noi? sau cu ce intretii parcul auto ? in fine...
Zone de joaca pentru copii parcuri, cat mai multe spatii verzi asta o au in vedere majoritatea candidatilor si este un lucru bun. Am observat o idee buna si la dl Nicusor Daniel Dan : eliminarea parcangiilor neautorizati, eliminarea intermediarilor din piete, respectarea stricta a legii in constructii. am citit aici niste idei de ale lui si chiar mi se pare un om destept :
http://www.evz.ro/detalii/stiri/nicusor-dan-100-de-minciuni-sau-promisiuni-neonorate-ale-lui-sorin-oprescu-974649.html insa ce ma face sa nu-l votez este ca vrea sa mergem pe biciclete in loc sa avem un oras modern. Daca eram in anul 1940 il votam sigur.
Si pe Becali l-as vota insa in afara de biserici nu prea am observat ce alte lucruri ar mai putea face si nu m-a convins ca ar face din Bucuresti un oras modern. Becali este un om bun la suflet si poate ca am avea nevoie de multi altii sa fie ca el iar pe langa asta este un bun om de afaceri.
Despre primarii de sector... ce sa mai comentez.. in Pantelimon iti rupi masina in doua ( sau rupi roata la bicicleta )
Pentru mine candidatul ideal ar fi fost un fel de Oprescu-Becali-Nicusor Daniel Dan .. un fel de 3 in 1.
Despre ceilalti candidati nu comentez pentru ca nu mi s-au parut ca ar avea stofa de primar.

 

Hei! Ce ciudat!

Oare unde-i Darnic, Maxi, Liberalul, Azi, sper sa nu faca parte din vreo comisie electorala?

 

"Carnatarul sef" al Bucurestiului

Ce a facut bun Oprescu ptr. Bucuresti? Cel mai lung carnat....si asta cu banii primariei, adica a bucurestenilor. Mimica fetei lui arata un dispret pentru tot ce este in jur, iar limbajul utilizat confirma acest lucru --- "curat intelectual" ....
In acest an nu au fost refacute nici macar marcajele de pe strazi. Cainii si cersetorii au umplut orasul.
Acesta este "Bucurestiul lui Oprescu" !

 

sectorul 6 Bucuresti

In sectorul 6, Cristian Poteras va iesi invingator pentru ca lumea ii apreciaza munca facuta. Poteras a finalizat o multime de proiecte si a rezolvat problemele cele mai arzatoare din sector, merita inca un mandat de primar.

 

Da, Poteras a facut multe dar milogul de rares manescu a

promis si mai multe: cate-n luna si stele !

Fanarul in pragul alegerilor.

Toata sleahta de proxeneti, guzgani de cartier borfasi
lingai de trocui comuniste la vot. Votai chirulgul avotonul lui ilici. merita.

 

Mare Mister !

Doctoru Opresu a dat sentința . Prigoană primar la ...Brutărie ! Unde va da cu Pliciu patru ani alături de Livache.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor