Promisiuni electorale amuzante: pepeni in Capitala si metrou in Valcea

Vineri, 25 Mai 2012, ora 07:29
6236 citiri
Promisiuni electorale amuzante: pepeni in Capitala si metrou in Valcea
Foto:atent.blogspot.com

Campania electorala se afla in plina desfasurare, iar candidatii incearca, inversunati, sa-i atraga pe alegatori de partea lor.

Alegerile reprezinta un prilej nemaipomenit pentru a stimula imaginatia candidatilor, promisiunile ramanand cea mai simpla reteta. Si, daca pe lista fagaduintelor din lupta electorala apar si pepenii de pe maidan, locuintele aproape gratis si metroul din provincie, comicul atinge cote maxime.

Adrian Edu - de exemplu - candidatul Partidului Romania Europeana la Primaria Sectorului 5 din Bucuresti iese din tiparul candidatilor care promit sa rezolve problema cainilor maidanezi ori a traficului si sa amenajeze parcurile.

Altele sunt prioritatile lui Edu. Ca sa nu pateasca ce-a patit si Ceausescu, el a pus pe hartie un plan cel putin bizar: sa sadeasca pepeni pe maidanele din Sectorul 5 si pomi fructiferi in statiile RATB.

"Foamea este principala problema a oamenilor si a tiganilor care locuiesc in Sectorul 5. Sa tineti minte: Ceausescu a patit ce a patit fiindca romanilor le era foame. Eu am niste proiecte cat se poate de originale.

Alegeri Locale 2012

Daca voi castiga functia de primar, promit sa plantez langa fiecare statie de tramvai pomi fructiferi - pruni, meri, peri - pentru ca cetatenii sa aiba ce manca. Pe maidanele din Ferentari se pot planta pepeni", a explicat Edu.

Si daca ii va lua fotoliul lui Vanghelie, candidatul isi va face un cadou: "Cat despre mine, daca o sa castig primaria, o sa-mi cumpar un BMW. Doamne ajuta!", spune pios Edu.

Alegeri Bucuresti 2012

Constantin Tomescu, candidat UNPR la Primaria Sectorului 6, face si el promisiuni fanteziste. Uneperistul fagaduieste ca le va construi tinerilor apartamente pentru care vor plati 85 de euro pe luna. Pentru cei cu venituri modeste, Tomescu vine cu solutia chiriilor de 30 de euro. Nici pensionarii din Sectorul 6 n-au ramas necadorisiti: ei vor primi un card de reducere de 5-15% la anumite magazine, mai promite candidatul UNPR.

Si, pana la urma, daca Sectorul 6 va avea metrou, de ce sa nu aiba si Ramnicu Valcea? Ion Nicolae, candidat PP-DD la Primarie, fagaduieste ca ruta feroviara care strabate orasul se va transforma intr-un metrou, pe langa starpirea ciocoilor promovata de mentorul de la Bucuresti, Dan Diaconescu.

Alegeri Ramnicu Valcea 2012

"Pe actualul amplasament al caii ferate am putea sa construim un bulevard modern cu patru benzi, alternativa la Calea lui Traian. Nu este imposibil, altii au facut autostrazi la 2.000 de m inaltime, altii au sapat pe sub Canalul Manecii. Asadar, aceasta solutie cu o finantare din bani europeni poate fi pusa in practica foarte usor", a marturisit Ion Nicolae.

Locuri de munca vs. parc de distractii

Promisiuni fanteziste fac si candidatii din Cluj. Candidatul independent Mircia Giurgiu se angajeaza ca, daca va ajunge edil, va obliga fiecare din cele 21.500 de firme din oras sa angajeze cate o persoana. Astfel, promite Giurgiu, odata instalat in functia de primar va crea 21.500 de locuri de munca.

Alegeri Cluj-Napoca 2012

Contracandidatul sau, uselistul Marius Nicoara, are in plan, pe langa construirea unui parc de tip Disneyland, sa infiinteze Garda Civila a Pensionarilor, formata din voluntari si organizata pe strazi si cartiere, pentru implicarea seniorilor in actul administrativ.

Eckstein-Kovacs Peter, care a intrat si el in batalia electorala pentru functia de primar, le propune clujenilor sa se relaxeze la gradinarit. Udemeristul fagaduieste ca va realiza Gradinile Clujului, cu parcele de 500-700 de metri patrati, pentru a satisface nevoile clujenilor care vor sa iasa la aer curat si, in acelasi timp, sa cultive zarzavaturi sau fructe.

Alegeri Iasi 2012

Amuzante sunt si propunerile lui Ionel Stanescu, bulibasa rromilor din comuna ieseana Ciurea, care fagaduieste o baie comunala.

O sursa inepuizabila de promisiuni originale este reprezentata, desigur, de candidatii PP-DD. Florin Neagu, care vrea sa fie primar in localitatea Damboviteana Voinesti, fagaduieste alegatorilor ca va aduce ploaia care "are multa apa".

"Ma gandisem intial la ceva cutremurator, dar am considerat ca acest slogan se potriveste de minune comunitatii noastre", a mai spus candidatul PP-DD pentru fotoliul de primar.

Alegeri locale 2012: Un candidat promite ploaia "care are multa apa"

Nu toti alegatorii au fost incantati insa cand au vazut afisele electorale in care Neagu ii ameninta ca le aduce ploaia... in casa.

Comicul de nume

Comicul generat de promisiunile populiste si fanteziste ale candidatilor este completat de ilarul iscat de numele unor candidati. Pe langa consacratii deja Vasile Laba si Marcel Muia, care candideaza pentru un nou mandat, pe lista apare si Jan Dan, care se lupta pentru primaria orasului Pogoanele, din judetul Buzau.

Alegeri Buzau 2012

Democrat-liberalul nu s-a decis insa asupra unui singur slogan si oscileaza intre "Votati Jan Dan!" si "Votati Dan Jan!".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#promisiuni campanie alegeri 2012, #promisiuni nerealiste amuzante alegeri, #pepeni Ferentari locuinte promisiuni , #Alegeri Locale 2012