Data localelor - 10 iunie, urmeaza consultari cu Opozitia

Luni, 13 Februarie 2012, ora 14:35
3257 citiri
Data localelor - 10 iunie, urmeaza consultari cu Opozitia

Purtatorul de cuvant al Partidului Democrat Liberal, Sever Voinescu, a declarat luni, dupa sedinta BPN a formatiunii, ca s-a stabilit, de comun acord cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, ca data alegerilor locale sa fie, in principiu, 10 iunie, dar ca se va consulta si Opozitia in legatura cu asta.

"S-a stabilit ca partidul sa se gandeasca la data de 10 iunie, ca posibilitate, data de organizare a alegerilor. Foarte rapid, in maxim doua saptamani, Guvernul trebuie sa stabileasca data acestor alegeri", a spus Voinescu.

"E normal, e firesc sa consultam Opozitia in legatura cu data alegerilor", a raspuns vicepresedintele PDL unei intrebari.

El a precizat ca si premierul Ungureanu a participat la sedinta BPN si ca data de 10 iunie e, deocamdata, de principiu, dar ca Guvernul va emite, zilele acestea, actele necesare pentru declansarea procedurilor electorale.

La consultari, PDL vrea schimbarea Constitutiei

Sever Voinescu a precizat ca PDL va discuta, la consultarile de luni cu presedintele Traian Basescu, despre implementarea in Constitutie a prevederilor pactului fiscal.

"Am stabilit ca la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, partidul nostru sa fie reprezentat de presedintele partidului si de cei doi presedinti ai celor camere. PDL afirma sustinerea tratatului de guvernanta fiscala, considera ca e firesc ca Romania a sustinut acest tratat, cu atat mai mult cu cat tara a facut pasi pe drumul reglementarilor trasate de preverile acestui tratat.

Urmare a unor politici dure fata de populatie, pentru care PDL plateste pretul politic, deficitul structural a scazut de la aproximativ 9% in 2008 la sub 2% in 2012. In aceste discutii la Cotroceni, PDL va sustine adoptarea in legislatia interna a tratatului, asa cum liderii europeni au convenit, prin modificarea Constitutiei. Modificarea Constitutiei, care a fost mereu in fruntea agendei PDL, credem ca trebuie facuta cat se poate de repede".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Voinescu alegeri locale, #data alegeri locale, #alegeri locale consultare Opozitie , #Alegeri Locale 2012