Gherasim (PDL): Bucurestenii vor candidat antisistem, poate femeie manager

Joi, 22 Martie 2012, ora 13:42
11894 citiri
Gherasim (PDL): Bucurestenii vor candidat antisistem, poate femeie manager

Secretarul general al PDL Bucuresti, Vasile Gherasim, a declarat ca studiile sociologice au aratat ca bucurestenii ar vota ca primar si o femeie cu profil de manager sau tehnocrat.

"In cadrul unor cercetari sociologice, ni se cere sa verificam si apetenta populatiei catre diverse tipuri de candidati. In ultima vreme exista o atitudine antisistem, lumea nu mai vrea tipul clasic de primar. In unele din cercetarile facute la nivelul Bucurestiului rezulta ca in preferintele bucurestenilor ar putea intra si un manager sau un tehnocrat femeie. Nu e vorba de femeie cu nume si prenume. La un moment dat, intr-un clasament, era chiar pe locul doi in optiunea electoratului", a spus Gherasim, pentru Ziare.com.

Furiile lui Prigoana

Gherasim a vorbit si despre declaratia deputatului PDL Silviu Prigoana, care a spus ca nu mai vrea sa candideze din partea partidului, spunand ca "nu poate fi obligat", dar ca s-au mai vazut "furii" de genul asta.

"Nu poti sa obligi pe cineva sa treaca strada decat cu forta (...)Nu se pune acum problema daca va fi sau nu va fi Prigoana. El ramane in continuare membru PDL, se poate discuta cu el, furii din astea am mai vazut noi", a mai afirmat fostul primar al Sectorului 1.

El a precizat ca, totusi, Prigoana e pe primul loc in 1 sau 2 dintre sondajele de opinie facute, dar asta se datoreaza notorietatii sale.

Tinta pe Bucuresti? Peste 30%

Deputatul PDL spune ca organizatia de Bucuresti vizeaza depasirea mediei pe tara, estimand ca acesta va fi undeva la 30%.

"Targetul nostru la Bucuresti e cel pe care l-a anuntat Elena Udrea - trebuie sa iesim peste media pe tara. Daca la nivel national obtinem 29-30%, sa obtinem peste 30%", a mai afirmat Gherasim.

El a recunoscut ca e posibil ca sansele lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei sa fi ramas mari din cauza faptului ca PDL nu si-a desemnat candidatul, insa mai intai trebuie definitivata strategie la nivelul sectoarelor Capitalei.

"Nu-i vorba de amanare. E vorba ca noi inca nu am terminat strategia la nivelul tuturor sectoarelor si evident ca finalul acestor discutii va fi incheiat prin anuntarea candidatului la Primaria Generala (...) alergand singur, e greu sa-l intreci (...) practic, indiferent ce sansa are in momentul asta Oprescu, verificarea lor se face atunci cand pe data de 11 iunie se da rezultatul votului. Poate ca, strategic, era mai bine daca se proceda altfel, dar la aceasta ora nu putem sa ne reprosam nimic, am respectat niste pasi de parcurs si i-am parcurs", a precizat Gherasim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gherasim Capitala candidat femeie, #electorat antisistem candidatura Bucuresti , #Alegeri Locale 2012